ΣΠΑΡΤΗ. «Είναι γεγονός! Η Ημερίδα Ενημέρωσης, με θέμα «ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ του Δήμου Σπάρτης», ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Σαϊνοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία». Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου της δημοτικής Παράταξης του Σταύρου Αργειτάκου.

«Η πρωτοβουλία των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» και του κου Σταύρου Αργειτάκου, αφορά την ίδρυση ενός τοπικού Τουριστικού Οργανισμού Προβολής και Προώθησης από ιδιωτικούς φορείς, που θα λειτουργεί με τεχνοκρατικά πρότυπα και συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ θα υποστηρίζεται ενεργά από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κυβερνητικούς οργανισμούς.

Η έντονη παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλογικών φορέων, τοπικών επιχειρήσεων και ενεργών πολιτών απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την ισχυρή βούληση της περιοχής να οργανωθεί και να αναπτυχθεί τουριστικά.
Η φιλόξενη αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και το μήνυμα ήταν σαφές: Ο Δήμος της Σπάρτης οφείλει να επενδύσει στον Τουρισμό και να αξιοποιήσει το μοναδικό μίγμα των τουριστικών στοιχείων που διαθέτει, αν δε θέλει να μείνει ουραγός στην πρόοδο άλλων προορισμών.

Μετά την εισαγωγή του κου Αργειτάκου, όπου αναφέρθηκε το πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης, διατύπωσε περιεκτικά τη σημερινή κατάσταση στον τομέα του τουρισμού καθώς και τα νέα από τη παγκόσμια τουριστική αγορά.

Στη συνέχεια, ο κ. Θανάσης Ζόγκας, εκπρόσωπος της εταιρίας COMPUGEN και σύμβουλος ανάπτυξης του οργανισμού στο Λουτράκι, ανέφερε με σειρά, τουριστικούς και οικονομικούς δείκτες των τελευταίων 2 ετών, ανάπτυξε τους λόγους δημιουργίας ενός οργανισμού διαχείρισης προορισμού και παρουσίασε την περίπτωση του Λουτρακίου (LTO).

Η εκδήλωση έκλεισε με ανοικτή συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό, που απέδειξαν την έντονη προσμονή του για την υλοποίηση ριζοσπαστικών και καινοτόμων λύσεων, που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία.

Ο κος Σταύρος Αργειτάκος αφού ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, όπου παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τους ομιλητές, δεσμεύτηκε για την πρόκριση σύγχρονων και εφαρμοσμένων λύσεων και για την επένδυση στην ανάπτυξη της τουριστικής κουλτούρας, με σκοπό το αμοιβαίο όφελος των πολιτών του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Το ραντεβού για συνέχεια ανανεώθηκε προκειμένου να υλοποιηθεί και να αναπτυχθεί η πρόταση προβολής και προώθησης, δεδομένου ότι «το τραίνο έχει ήδη ξεκινήσει»…»


Διοργάνωση: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ»
Υποστήριξη: COMPUGEN O.E.
Επικοινωνία:
• email: argeitakos.stavros@yahoo.gr
• Τηλ: 699 4630002