ΓΥΘΕΙΟ. Το Κέντρο Θεραπειών Νόησις προσκάλεσε τον Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή κ. Μαντούδη Στέλιο, υπεύθυνο των κέντρων Mandou στην Αθήνα, και πραγματοποίησε δωρεάν αναπτυξιακούς ελέγχους σε βρέφη και νήπια της περιοχής την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο.

Ο στόχος του αναπτυξιακού ελέγχου, είναι ο πρώιμος εντοπισμός των παιδιών που μπορεί να παρουσιάζουν κάποιες δυσκολίες ήπιες ή και σοβαρότερες.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες μόνο με πρώιμη αναγνώριση και κατάλληλα δομημένα θεραπευτικά προγράμματα καταφέρνουν τα παιδιά να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Σκοπός της εξέτασης είναι ο εντοπισμός παιδιών που παρουσιάζουν πιθανές αναπτυξιακές δυσκολίες όπως είναι η καθυστέρηση λόγου, οι διαταραχές άρθρωσης, διαταραχές στη συμπεριφορά, διαταραχές αυτιστικού φάσματος δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση κ.α.

Ο απώτερος στόχος αυτού του ελέγχου είναι η πρόληψη μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης, καθώς πρόκειται για θέματα υγείας που μπορούν (αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα ) να μετατραπούν σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον του παιδιού.

Στην κάμερα του notospress.gr μιλούν η διευθύντρια του Κέντρου Θεραπειών «Νόησις» κ. Νικολέτα Παπαδοπούλου, ο Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής κ. Στέλιος Μαντούδης και η παιδίατρος κ. Ειρήνη Παπαλεξανδράκου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε στα τηλέφωνα:

27310 – 20793 & 27330 – 23888