Η ευθύνη του πολίτη

Αλίμονο αν τον Μαϊο κάθε πολίτης αποφασίσει το καλύτερο για την πόλη και την Περιφέρεια αφού μπει μέσα στο παραβάν του εκλογικού τμήματος.
Ο υπεύθυνος πολίτης πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του πολύ πριν. Αφού ακούσει, δει, διαβάσει, αναλογιστεί, συγκρίνει, κρίνει.
Προέχουν οι προτάσεις και οι λύσεις και στη συνέχεια τα πρόσωπα που τις εγγυώνται.
Για να έχει δικαίωμα ο πολίτης πρέπει να είναι ενημερωμένος, ψαγμένος και ει δυνατόν ενήμερος για τα θέματα τουλάχιστον που προτάσσει στη ζωή, στη δουλειά και στην πόλη ή το χωριό του.


Στα χαλάσματα ενός «κάστρου»…

Τι συμβαίνει άραγε με τη Νέα Δημοκρατία; Γιατί, ακόμα και στη Λακωνία εμφανίζει αυτή την θλιβερή εικόνα; Ποιός ιθύνων νους «πληγώνει» τόσο αιματηρά μια Παράταξη; Γιατί τόση αδράνεια και απάθεια; Ποιος ευθύνεται για τον πλήρη αποσυντονισμό του κόμματος στο Νομό; Πόσο δειλή μπορεί να είναι μια Παράταξη που θέλει να κυβερνήσει όταν δεν μπορεί να βάλει τάξη; Πόσο πίσω πρέπει να γυρίσουμε για να βρούμε το νήμα της διαδρομής; Γιατί «καίει» τους νέους της και εκθέτει τους «γέροντές» της η Νέα Δημοκρατία; Το σύγχρονο κάστρο της δεν θα χτιστεί με πέτρες και ξύλα αλλά με ιδέες και επικοινωνία…


Το χαμόγελο της… Φώφης

Η Φώφη δεν πρέπει να χαμογελά, τουλάχιστον στη Λακωνία. Εδώ στη χώρα του «νοσηλευόμενου ψηφοφόρου» τον πρώτο και τελευταίο λόγο δεν έχει η Φώφη αλλά το φάντασμα του παρελθόντος. Ένα φάντασμα μανταρισμένο με γάζες, από πάνω μέχρι κάτω σαν μούμια, που δεν βλέπεις που κοιτά, δεν ξέρεις από τι πάσχει, δεν νιώθεις τι λέει αλλά βλέπεις μόνον που κατευθύνεται.
Στην εξουσία, που, πάση θυσία, δεν πρέπει να αλλάξει χέρια.
Ήδη στο χαμόγελα της Φώφης κουρνιάζουν αράχνες…


Ζάρια στο καλιμάφι;

Ποιος το περίμενε; Όλη η εκκλησία σε μια ζαριά. Διαμελισμένη.
Ποιος το φανταζόταν; Όλη η ιστορία υπόθεση δύο ανθρώπων. Με αδυναμίες.
Ποιος το πίστευε; Την ώρα της κρίσης όλα στην τύχη… ακόμα και τα όσια.
Μια ζαριά η ψυχή της εκκλησίας της Ελλάδος.
Θυσία στη σχέση προσώπων χωρίς συναίσθηση της κληρονομιάς...
Συμφωνία στο γόνατο ανθρώπων χωρίς συνείδηση της αποστολής.
Η Κάρα του Οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Εκεί όπου και το λάβαρο που σήκωσε γενναία ο μακαριστός Χριστόδουλος.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr