ΣΠΑΡΤΗ. Προβληματισμό παρά αισιοδοξία προκαλεί η ανακοίνωση της Παράταξης του Βαγγέλη Βαλιώτη. Αφήνει να εννοηθεί ότι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν την έγκρισή τους για να κατέλθει και πάλι η Παράταξη αλλά και για να καλέσει άλλες δημοτικές κινήσεις σε συνεργασία (όπως π.χ. ο Σύριζα;).
Ωστόσο στην ανακοίνωση αν και γίνεται λόγος για ομοφωνία δεν επισημαίνεται ότι αρκετοί σύμβουλοι – μέλη της Παράταξης δεν ήταν παρόντες. Οπότε η «ομοφωνία» αφορά στους παρόντες, που ως γνωστόν στην Παράταξη Βαλιώτη συνήθως δεν κάνουν απαρτία…
Ο Θεόδωρος Τσαγκαρούλης όχι μόνον δεν ήταν παρών αλλά έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστεί με την Παράταξη. Ομοίως, δεν ήταν παρών ο Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος με τον Βαγγέλη Βαλιώτη. Δεν ήταν παρόντες και άλλοι όπως π.χ. ο Κυριάκος Στρίφας, η Αντωνία Κώνστα, κ.α.

Μια τόσο σοβαρή απόφαση λοιπόν μπορεί να την λαμβάνει ένα μέρος της Παράταξης και μάλιστα όσοι κατέχουν θέσεις διοίκησης και εξουσίας αλλά δεν μπορεί να διακοινώνεται ως συμφωνία όλων των μελών. Θυμίζουμε ότι όσοι δεν εκλέχθηκαν δεν εκλήθησαν..(!) Επίσης αυτό που δεν διαφαίνεται στην ανακοίνωση είναι κάτι σημαντικό: δημοτικός σύμβουλος και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Παράταξης έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας στην Παράταξη και αντικατάσταση από το πρόσωπο του κ Δημήτρη Αποστολάκου κάτι που δεν σχολιάζει ο κ Αποστολάκος. Επ’ αυτού θα υπάρξει νέα σύσκεψη προκειμένου μάλιστα να γίνει και η καταγραφή του έργου που ενδέχεται να έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή.

Δείτε στη φωτογραφία τους δύο από τους βασικούς δημοτικούς συμβούλους Βαλιώτη, Θεόδωρο Τσαγκαρούλη και Παναγιώτη Ρήγα πως απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ. Σε ερώτηση του ρεπόρτερ του notospress.gr απάντησαν ότι αυτό που τους απασχολεί είναι τα θέματα που χρονίζουν και οι ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν για την πόλη και όχι μια σύσκεψη στην οποία δεν εκλήθησαν. Άφησαν να εννοηθεί ότι η λύση δεν μπορεί να έρθει από την διαχείριση της αδυναμίας και την απόκρυψη της εσωστρέφειας αλλά από τη σύνθεση δυνάμεων και τη στοίχιση σε υψηλούς αλλά ρεαλιστικούς στόχους.