ΣΠΑΡΤΗ. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του και της στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Σπάρτης διένειμε την Πέμπτη και την Παρασκευή, 15 και 16 Νοεμβρίου αντίστοιχα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, προϊόντα σίτισης σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, σε 373 άτομα διατέθηκαν :
Κρέας νωπό μοσχάρι (συσκευασμένο) : 2780 τεμάχια (500-600 gr έκαστο)
Κρέας νωπό χοιρινό (συσκευασμένο) : 2780 τεμάχια (500-600 gr έκαστο)
Φακές συσκευασμένες : 2388 τεμάχια (500 gr έκαστο)
Ζυμαρικά συσκευασμένα : 2594 τεμάχια (500 gr έκαστο)
Ρύζι συσκευασμένο : 2594 τεμάχια (500 gr έκαστο)
Γάλα εβαπορέ : 2956 συσκευασίες
Χυμοί συσκευασμένοι : 1800 τεμάχια (1.000 gr έκαστο)

Σημειώνεται, ότι ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά δικαιούχοι του Κ.Ε.Α., οι οποίοι στην αίτησή τους έχουν δηλώσει, ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους). Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται, σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ο Δήμος Σπάρτης σύμφωνα με ανακοίνωσή του "θα συνεχίσει σταθερά το έργο του, το οποίο βασίζεται στις αρχές του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού. Πρόκειται για μια προσφορά «ανάσα ζωής» για πολλούς συμπολίτες μας. Το αίσθημα αλληλεγγύης είναι η κινητήριος δύναμη τέτοιων δράσεων, που συνιστούν μια «αλυσίδα αγάπης» για την κάλυψη των αναγκών και την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων".

[ To notospress.gr αποφεύγει να δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα πρόσωπα των πολιτών που βρέθηκαν στην «ουρά» του κοινωνικού Παντοπωλείου θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν βοηθούν σε τίποτα παρά μόνον στην έκθεση των συμπολιτών που κατατάσσονται εξ ανάγκης σε μια συγκεκριμένη κατηγορία]