ΓΥΘΕΙΟ. Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 9 μ.μ. ξεκινά ένα αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά με τέσσερις ακυκλοφόρητες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους, χάρη στην βασική συνεισφορά του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Οι ταινίες, που επιλέχθηκαν από την πρόσφατη παραγωγή του ιταλικού κινηματογράφου, αποτελούν μια συμβολική διαδρομή στην Χερσόνησο με τίτλο "ο γύρος της Ιταλίας"

Από το Βορρά έως το Νότο της Ιταλίας, το αφιέρωμα πραγματοποιεί ένα ιδανικό ταξίδι όχι μόνο στο χώρο, περιγράφοντας και υπογραμμίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών, αλλά και στο χρόνο, από την εποχή της Ενότητας της Ιταλίας μέχρι τη μεταπολεμική περίοδο και τα σύγχρονα προβλήματα της οικονομικής ανασφάλειας και της εθνικής ενσωμάτωσης, αντιμετωπίζοντας τα με την ελαφρότητα της κωμωδίας.

Η σειρά προβολών, θα ξεκινήσει στο χώρο της Λέσχης μας την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, και για τρεις ακόμα Τετάρτες με μια επίσκεψη στη Σικελία του 1890. Τίτλος της ταινίας, «Η εξαφάνιση του Πατό» με σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο αστυνομικό βιβλίο του Αντρέα Καμιλέρι.
Ώρα προβολής 21:00.