ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα το απόγευμα ώρα 19:00, στο γραφείο του, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης έχει καλέσει τους αιρετούς συνεργάτες της Παράταξής του. Σκοπός της συνάντησης να συζητήσουν το μέλλον της Παράταξης και να εκφράσουν απόψεις και θέσεις. Στην ουσία ο Βαγγέλης Βαλιώτης διερευνά ποιοί από τους εκλεγμένους συνεργάτες του θα παραμείνουν στο πλευρό του και ποιοί όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευκαιρία που τους δίνει ο επικεφαλής της Παράταξης να εκφράσουν γνώμη πιστώνεται στον Βαλιώτη ο οποίος προχωρά έτσι σε μια κίνηση συγκράτησης των στελεχών κάποια από τα οποία ήδη συζητούν με άλλους συνδυασμούς. Η συνάντηση γίνεται βέβαια υπό το κλίμα της συμφωνίας για συνεργασία Βαλιώτη – Σύριζα και έτσι η θέση των δεξιών συνεργατών του είναι κρίσιμη και δύσκολη. Για παράδειγμα αν ο Βαλιώτης ζητήσει τη θέση και τη δέσμευση στήριξης απλών συμβούλων που έχουν εκλεγεί μαζί του, και δεν έχουν αξιώματα, θα πρέπει πριν απ’ όλα να ζητήσει τη δέσμευση των αντιδημάρχων όπως π.χ. ο Δημήτρης Αποστολάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκέντρωση δεν έχουν κληθεί σύμβουλοι που ήδη έχουν δηλώσει ότι θα είναι σε άλλους συνδυασμούς όπως π.χ. οι Π. Ρήγας και Θ. Τσαγκαρούλης. Δεν αποκλείεται πάντως να τεθεί θέμα ηγεσίας, δηλαδή να πέσει στο τραπέζι η αλλαγή ηγεσίας και η αντικατάσταση του Βαγγέλη Βαλιώτη είτε από τον Σπύρο Μοιράγια είτε από τον Γρηγόρη Αποστολάκο. Αυτό θα μπορούσε βέβαια να δώσει διέξοδο σε αδιέξοδα των δεξιών στελεχών του Βαλιώτη αλλά θα δημιουργήσει νεά αδιέξοδα στην αριστερή πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση μετα τη σημερινή συνάντηση θα "δείξει" προς τα που πρέπει να κατευθυνθεί η Παράταξη, γι΄αυτό και είναι κρίσμη η τοποθέτηση όλων των αιρετών μελών της Παράταξης που σήμερα διοικεί τον Δήμο Σπάρτης.