ΛΑΚΩΝΙΑ. Δεδομένου ότι στην πολιτική, ειδικά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων υπάρχει και η εξέλιξη στο +1 λεπτό ας διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται ότι η λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές Λακωνίας στη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται και οριστικοποιείται. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν προηγουμένως να στηρίξουν την επιλογή του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης. Κραταιός και βασικός εκπρόσωπος του κόμματος στον Νομό. Στην τελευταία εκλογή του πήρε περίπου 10.000 ψήφους.

Η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, έλαβε περίπου 6.000 ψήφους, δεν ανήκει στο περιβάλλον Μητσοτάκη και τελευταία διακρίνεται για την διείσδυσή της στην κομματική οργάνωση και στον Δήμο Σπάρτης.

Ο ιατρός Νεοκλής Κρητικός, επιλογή του Προέδρου του κόμματος, είναι ο υποψήφιος που αναμένεται να διεισδύσει, λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, σε όλους τους κομματικούς χώρους και να αποδυναμώσει αισθητά το Κίνημα Αλλαγής αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, επίσης επιλογή του Προέδρου του κόμματος με αποδοχή ιδιαίτερη στην επαρχία Επιδαύρου Λιμηράς και αυτή αναμένεται να αποδυναμώσει το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης, στέλεχος του κόμματος, που αναζητά συμμαχίες μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην κομματική οργάνωση της Λακωνίας.

Απ’ ότι φαίνεται μάλλον δεν θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Κουλιζάκος, ο Λέανδρος Καλογεράκος, η Γιωργία Ζαχαράκη και η Βερονίκη Λέκκα. Αν αυτό συμβεί τότε ίσως κάποιοι αξιοποιηθούν ή επιστρατευθούν στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με το «στήσιμο» του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι μένει ανενόχλητη η Χρυσή Αυγή ενώ αποδυναμώνεται ιδιαίτερα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στον Κίνημα Αλλαγής ο οποίος δεν αποκλείεται να μείνει εκτός Εθνικού Κοινοβουλίου.