Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Η πόλη ανήκει σε όλους . Είναι το κοινό σπίτι μας . Κανείς δεν μπορεί να βάζει τον εαυτό του πάνω από το σύνολο . Αν αυτή η πόλη είναι βρόμικη φταίνε ΚΑΙ οι πολίτες , οι οποίοι πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν (αρκεί να τα ξεφορτωθούν από το δικό τους σπίτι) υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό , τραγικά , την ποιότητα ζωής , την υγεία και την ασφαλή διαβίωση των πολιτών αλλά και την εικόνα της πόλης μας .

Είναι χρέος ΟΛΩΝ μας να προστατέψουμε την πόλη και τους εαυτούς μας απ’ αυτούς τους «αναίσθητους» και κοινωνικά-περιβαλλοντικά απαίδευτους «συμπολίτες» και ο δήμος Σπάρτης , να εκπονήσει (αν δεν έχει) έναν αυστηρότατο κανονισμό καθαριότητας που να προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα για κάθε είδους παράβαση στον τομέα αυτόν . Σε περίπτωση που τέτοιος κανονισμός υφίσταται , να επιβλέψει ο δήμος αυστηρά την τήρησή του και να επιβάλλει σε κάθε περίπτωση τις προβλεπόμενες κυρώσεις .

Στην προκειμένη περίπτωση ΜΠΟΡΕΙ ο δήμος Σπάρτης να βρει ποιος ήταν αυτός ή αυτή που ξεφορτώθηκε στρώμα , κρεβάτι , σακούλα με σκουπίδια , κλαδέματα κ.α. στη γωνία Α. Νίκωνος και Μενελάου (14-11-2018) και να του επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις , προς γνώσιν και συμμόρφωσιν ΟΛΩΝ εκείνων που ανήκουν στην ίδια συνομοταξία .