Δημιούργησε πιάτα από τοπικά προϊόντα, με υλικά που δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Ομελέτα με γεύση πίτσας. Μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα υλικά είναι τα εξής:

  • 8 αυγά Κτήμα Γκολέμη
  • 1 κ. γλ. Ελαιόλαδο Λακωνίας για το σοτάρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι Βατίκων ψιλοκομμένο
  • 1 λουκάνικο Σπάρτης Τσικάκης - Γιαννόπουλος, κομμένο σε ροδέλες
  • 8 φέτες γαλοπούλα
  • 2 πιπεριές πορτοκαλί, κομμένες σε κομμάτια
  • 250γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 200ml. κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε τη γαλοπούλα και σοτάρετε λίγο ακόμη. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς. Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ένταμ. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.

Δείτε βίντεο αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού: