Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Ζούμε σε ένα κράτος που καταρρέει. Πλήθος περιστατικών των τελευταίων ημερών το αποδεικνύουν και φυσικά όταν κάποια περιστατικά επαναλαμβάνονται σε μικρό χρονικό διάστημα δεν θεωρούνται συμπτώσεις. Όπως λέμε δηλαδή ,επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις δεν είναι συμπτώσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο εργατικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σε εργασίες συνεδρίου που ελάμβανε χώρα εκεί από εργατικά σωματεία και ενώσεις, αστυνομικός με πολιτικα εν ώρα υπηρεσίας βρέθηκε στον χώρο αυτό, άγνωστο για ποιο λόγο ,έγινε αντιληπτός, προπηλακίστηκε, του κατασχέθηκαν η Αστυνομική ταυτότητα και το κινητό του ,η οποία παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για την ιστορία η ανακοίνωση της επίσημης αστυνομίας μιλάει πως θα εξεταστεί το περιστατικό για το ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ενώ το σωματείο των αστυνομικών κάνει λόγο πως βρέθηκε εκεί για να πάει στην τουαλέτα. Προφανώς αν ισχύει το δεύτερο δεν είναι μεμπτό, προφανώς αν δεν ισχύει είναι ύποπτη η παρουσία του εκεί.

Δεύτερο περιστατικό ,πάλι με πρωταγωνιστές με την αρνητική έννοια αστυνομικούς ,πάλι με πολιτικά και πάλι εν ώρα υπηρεσίας όπου παρακολουθούσαν μέλος του ρουβίκωνα, Ο οποίος όμως τους αντιλήφθηκε ειδοποίησε συντρόφους του οι οποίοι περικύκλωσαν τους αστυνομικούς τους έκαναν εξακρίβωση στοιχείων και τους είπαν να τους παρακολουθούν ένστολοι και όχι με πολιτικά για να μην γίνει κανένα ατύχημα.

Τελευταίο περιστατικό μέχρι την ώρα τουλάχιστον που συντάσσω το κείμενο, η σημερινή επίθεση στο πρωτοδικείο Αθηνών σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το μεσημέρι από άτομα με ρόπαλα και κράνη , εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων... Όπως λέει το ρεπορτάζ μάλιστα ο επικεφαλής των μέτρων δεν διέταξε επιχείρηση αναζήτησης των ατόμων και προσαγωγής αυτών για να μη γίνουν όπως λέει τα πράγματα χειρότερα!

Πάμε τώρα στο χώρο της παιδείας όπου εκεί τα πράγματα είναι για γέλια και για κλάματα.
Η αναρχική συλλογικότητα του ρουβίκωνα καταλαμβάνει γραφείο της φιλοσοφικής, εκ διώχνεται από φοιτητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές και το καταλαμβάνει πάλι.Ως αντίδραση η πανεπιστημιακή κοινότητα κλείνει τη σχολή, το κλείσιμο της οποίας σπάνε και διοργανώνουν τα μέλη του ρουβίκωνα ενα ρεμπέτικο μεσημεριανό.
Λίγες μέρες κοντά σε αυτό το περιστατικό για δεύτερη φορά καταλαμβάνουν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας το γραφείο του Υπουργού Παιδείας γαβρόγλου εκδιώκοντας με τη βία μάλιστα αστυνομικό αξιωματούχο της φύλαξης του υπουργού όπως δείχνει και σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Και μέσα σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός θυμάται να ξεφορτωθεί από το δημόσιο τους 10.000 εν ενεργεία ιερείς.

Όλα αυτά δείχνουν ένα μπερδεμένο πρωθυπουργό και ένα ανύπαρκτο κράτος. Οι ρόλοι έχουν μεταστραφεί ,έχει χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.Αστυνομικοί αντί να ελέγχουν ελέγχονται, αντί να παρακολουθούν παρακολουθούνται ,βρίσκονται σε λάθος χώρους ,όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη . Στα πανεπιστήμια η απουσία της πολιτείας είναι εμφανής και τα πανεπιστήμια τα εξουσιάζουν άτομα που δεν πρέπει να έχουν χώρο σε αυτά και αντί να γίνονται μαθήματα γίνονται ρεμπέτικα γλέντια .Όσο για το θέμα με την εκκλησία θα αναφερθώ ίσως σε επόμενο άρθρο.

Καληνύχτα Ελλάδα!

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr