«Η φωτιά έσβησε. Είχε ξεκινήσει λίγα λεπτά πριν την 17:00 στο Νεραντζιώνα με τον αέρα να ενισχύεται συνεχώς, είμαστε πραγματικά τυχεροί. Μέσα στο ρέμα στο ύψος του Aronis Bangalows, η άμεση ενεργοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των μελών του Συλλόγου Τουλίπα Γουλίμη περιόρισε δραστικά τη φωτιά ενώ λόγω του χώρου και της πυκνότητας στην άγρια βλάστηση στο ρέμα κινδύνεψε δύο φορές να καεί και το πυροσβεστικό όχημα όπου εθελοντές και πυροσβέστης φρόντισαν να σωθεί κι έτσι να συνεχίσει η πυρόσβεση. Επιπλέον αγρότης της περιοχής ενίσχυσε την κατάσβεση με ιδιωτικό όχημα με δεξαμενή και πιεστικό.

Αν κι από χθες η ΕΜΥ έδωσε Έκτακτο Δελτίο για Θυελλώδεις ανέμους, εδώ πέρα βρέχει.. Έστω εαν είχε υπάρξει υδροφόρα να μεταγγίσει στο Πυροσβεστικό όχημα η όλη διαδικασία της πυρόσβεσης θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα και δίχως την πολύ επικίνδυνη αναζωπύρωση που συνέβη τι στιγμή που οι άνεμοι ζωντάνευαν...

ΥΓ θλιβερό πως ένα όχημα BMW κορνάρε και έπαιζε τα φώτα στο Πυροσβεστικό όχημα κατά την πυρόσβεση ώστε να κάνουν άκρη να περάσει...»