Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Δεν μπορεί, δεν γίνεται να ψηφίσει αυτός ο Λαός αυτή την ανορθογραφία. Είπαμε ναι, υπάρχει διάχυτη η οργή και η απέχθεια που αισθάνεται σήμερα ο πολίτης για την πολιτική, αναδυόμενος μέσα από μια βαθιά κρίση που πέρασε. Αλλά δεν μπορεί να χάθηκε τελείως η λογική. Δεν μπορεί κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και διαφόρων άλλων προβλημάτων να ψηφίσουν οι πολίτες, αυτούς που τους έβαλαν βαθιά μέσα στην κρίση και να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτούς που τους έβγαλαν σώους και αβλαβείς, μέσα από αυτή την δοκιμασία.

Διότι την εικόνα αυτή περίπου εμφανίζουν ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης και τα φιλικά προς αυτόν Μέσα Ενημέρωσης. Ότι δηλαδή η κρίση ξεκίνησε το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ και ότι δια περιπάτου δήθεν, ο Μητσοτάκης, θα ξεπετάξει στις επόμενες εκλογές τον Τσίπρα και θα γίνει αυτός Πρωθυπουργός. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα έχουν εξαπολύσει στα γνωστά μας Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα ‘’σκυλιά’’ της Δεξιάς προπαγάνδας, που καλύπτουν ταυτόχρονα πλήρως και απολύτως τα όρια του ακροδεξιού τους ακροατηρίου. Εκεί, στα ΜΚΔ δηλαδή, με φτηνό, χυδαίο και λαϊκίστικο τρόπο, αναπαράγουν συστηματικά υπό μορφή γεωμετρικής προόδου, σχόλια, ανούσιες ατάκες και fake news εναντίον κυρίως του Αριστερού Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης.

Όποιος δεν τα προσπερνάει και διαβάζει τα εμετικά αυτά σχόλια, αντιλαμβάνεται αμέσως την προέλευση, την επεξεργασία, την κατεύθυνση και τον στόχο τους. Δεν είναι άλλος από το να παραμορφώσουν την εικόνα, την όποια καλή εικόνα έχει σχηματίσει σήμερα ο πολίτης για τον Τσίπρα, την Κυβέρνηση του, και το έργο της. Δεν έχουν μέσα τους καμία ουσία αυτά τα σχόλια και κανένα σοβαρό επιχείρημα. Σε όλες τους τις αναφορές και εκτιμήσεις πέφτουν τραγικά έξω.

Διαπιστώνει όμως ταυτόχρονα ένας προσεχτικός πολίτης-αναγνώστης των ΜΚΔ, ότι τα αρρωστημένα αυτά σχόλια της Δεξιάς-Ακροδεξιάς διαπλοκής δεν παίρνουν, παρά ελάχιστα Like, δηλαδή μονάδες επιβράβευσης. Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία του διαδικτύου αποδοκιμάζει, δεν συμμετέχει και δεν εγκρίνει στο σύνολό της, τον ίστρο αυτό της Δεξιάς μισαλλοδοξίας και την παράλληλη πορεία αυτής με την Ακροδεξιά.
Αυτήν την σιωπηλή πλειοψηφία την εμπιστευόμαστε. Μπορεί να είναι αυτή η πλειοψηφία σιωπηλή αλλά είναι σκεπτόμενη, ξέρει να κρίνει και να συγκρίνει. Να αποφασίζει την ώρα που πρέπει. Δεν μασάει, δεν υποκύπτει στα παιχνίδια των μεγάλων ή μικρών συμφερόντων και δύσκολα καθοδηγείται. Κάνει απλά την δουλειά της. Είναι η πλειοψηφία αυτή που διαψεύδει όλες τις στημένες δημοσκοπήσεις. Ψηφίζει για παράδειγμα κάποιος πραγματικά το ΚΚΕ και δηλώνει σε αυτές πως ψηφίζει ΝΔ και το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση είναι η σιωπηλή αυτή πλειοψηφία σε θέση και έχει την ικανότητα, να κάνει όχι μόνο μια απλή σύγκριση ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα, αλλά και να αναλογιστεί τι ακριβώς την περιμένει αν εκλεγεί Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, ο άρχοντας της καταστροφολογίας.

Και δεν πρόκειται για μια πλειοψηφία που θα χαριστεί ή θα λιβανίσει τώρα τον Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Άλλωστε σε μεγάλο βαθμό η πλειοψηφία αυτή δεν δέχεται να την αποκαλούν ‘’Αριστερά’’. Δικαίωμά της. Όμως πρόκειται για μια σιωπηλή πλειοψηφία που θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα πάρει το παιχνίδι στα χέρια της, την τελευταία στιγμή, την τελευταία κυριολεκτικά εβδομάδα. Πιστέψτε μας το έχουμε ξαναζήσει κάποτε αυτό ακριβώς το πολιτικό φαινόμενο. Και τότε θα τα σαρώσει όλα, με την δύναμη και την ορμή των ανθρώπων εκείνων που δεν ξέχασαν, αλλά αναγνωρίζουν πράγματα που έγιναν και διεκδικούν τα ακόμη καλλίτερα για τον εαυτό τους και για το μέλλον τους. Σταθερά και με ασφάλεια, χωρίς πισωγυρίσματα. Η απλή λογική, δεν μπορεί, θα επικρατήσει. Και αυτός είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον κύριο Μητσοτάκη.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr