ΣΠΑΡΤΗ. Aποφεύγουν δηλώσεις και επιβεβαιώσεις οι αρχιμάστορες της συνεργασίας της Παράταξης Βαλιώτη με την Παράταξη του Σύριζα στον Δήμο Σπάρτης. Προφανώς είναι το διάστημα που μετρούν, με την βοήθεια και των ΜΜΕ, τον αντίκτυπο που είχε η κίνησή τους.

Θεωρούν ότι υπάρχει άνετος χρόνος 6 μηνών για να γίνουν όλες εκείνες ζυμώσεις που θα καταστήσουν αποδεκτό ένα αριστερό σχήμα - πέραν του ΚΚΕ - στον Δήμο Σπάρτης. Στόχος είναι η συγκρότηση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου που θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο είτε στην πρώτη είτε στην δεύτερη Κυριακή και απ’ ότι φαίνεται θα είναι η απάντηση στο come bak της κεντροδεξιάς στον Δήμο Σπάρτης.

Αυτός ο στόχος δεν είναι διόλου ουτοπικός από την στιγμή που έγινε Δήμαρχος Σπάρτης ένας κομμουνιστής, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά με δεδομένο ότι ο κομμουνιστής δήμαρχος δεν φαίνεται να έχει πετύχει στην αποστολή του. Συνεπώς οι αριστεροί και οι συνοδοιπόροι τους δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τα προβλήματα με την ιδεολογική ταυτότητά τους στον Δήμο Σπάρτης αλλά την απομυθοποίηση του ισχυρισμού «του επιτυχημένου αριστερού δήμαρχου».

Παρόλα αυτά – και αυτό έχει σημασία για την γονιδιακή ταυτότητα του αριστερού ψηφοδελτίου – η κίνηση για ένα ψηφοδέλτιο αριστερό αλλά όχι ΚΚΕ βασίζεται κυρίως στις δυνάμεις του Βαγγέλη Βαλιώτη και στα πρόσωπα που θα παραμείνουν μαζί του για να αποτελέσουν την μαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεργάτες του Βαγγέλη Βαλιώτη που θα πιστωθούν ή χρεωθούν τη δημιουργία στην ουσία μιας νέας Παράταξης θα είναι οι:

Αργυρόπουλος Παναγιώτης
Αργυρόπουλος Σταύρος
Βελισσάρης Σάββας
Γρηγόρη Δήμητρα
Δούνιας Νικόλαος
Κανελλόπουλος Γεώργιος
Κονίδης Γεώργιος
Κώνστα Αντωνία
Μακρυσοπούλου Χριστίνα
Μαντζουράνης Ιωάννης
Μοιράγιας Σπυρίδων
Πατσιλίβας Θεμιστοκλής
Πλειώτας Χρίστος του Παναγιώτη
Σκρουμπέλος Βασίλειος
Σταθόπουλος Ιωάννης του Θεοδώρου
Φλώρος Νικόλαος

Σε αυτούς θα προστεθούν άλλοι 35 περίπου από τον Σύριζα, τις αριστερές μειοψηφίες αλλά και πρόσωπα ανεξάρτητα που διαφωνούν με την επαναφορά της κεντροδεξιάς στον Δήμο Σπάρτης.

Το κρίσιμο για την συγκεκριμένη Παράταξη, αν καταταγεί 3η ή 4η είναι η στάση που θα κληθεί να κρατήσει την Β’ Κυριακή στηρίζοντας έναν κεντροδεξιό υποψήφιο.