Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Οι αποστάσεις που κρατά το ΚΙΝΑΛ τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως ένας άνθρωπος που δίνει τη μάχη για ένα δημοκρατικό ήθος και ύφος της εξουσίας, με ικανοποιούν και παρά τις όποιες ενστάσεις μου στηρίζω στο ακέραιο αυτή την προσπάθεια με το όποιο αποτέλεσμα και με όποιες συνεργασίες σε κυβερνητικό επίπεδο προκύψουν.

Το ίδιο οι φορείς των σύγχρονων ιδεών της σοσιαλδημοκρατίας που αγκαλιάζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού και προοδευτικού κέντρου και της μη κομμουνιστικής αριστεράς οφείλουν και αποτελεί αδήριτη ανάγκη να πράξουν και στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα αυτές οι δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις είτε φιλελεύθερες είτε ριζοσπαστικές και μέσα από κρυστάλλινες θέσεις να απομονωθούν τα άκρα και η συντήρηση.

Οι βασικές αρχές και αξίες αυτών των δυνάμεων θα πρέπει να είναι οι αρχές της δημοκρατίας, του πατριωτισμού και των κοινωνικών αγώνων. Επί της ουσίας η επανάσταση του αυτονόητου θα επιτευχθεί μέσα από την αποδοτικότερη οργάνωση των υπηρεσιών, υπηρεσίες που να υπηρετούν τον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο, την δημιουργία κοινωνικών δομών με σκοπό την αντιμετώπιση της φτώχειας, του μεταναστευτικού, της μάστιγας των ναρκωτικών, της υγείας κ.ο.κ., τη δημιουργία έργων υποδομής χάρη στα οποία θα τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Από τη μια η καθημερινότητα και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, αλλά από την άλλη οι πολίτες πέρα από πρόσωπα πρέπει να επιλέξουν και πολιτικές για το σήμερα και το αύριο του τόπου.

Oι δυνάμεις της νεωτερικότητας που μάχονται για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις καθώς και για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλουν να οικοδομήσουν μια άλλη πολιτική κουλτούρα που να υπηρετεί τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr