" Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Η συνοικία μας είναι μεγάλη, πρέπι να βγεί απο την απομόνωση. Η μετακίνηση των Λαϊκών αγορών είναι νομοτέλεια"

ΣΠΑΡΤΗ. Με χαρακτηριστική οργάνωση και συλλογικότητα οι πολίτες της συνοικίας Νέος Κόσμος, στη Σπάρτη, απευθύνθηκαν προς όλους μέσα από την κάμερα του notospress.gr σχετικά με το θέμα της τέλεσης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στην πλατεία της συνοικίας.

Οι πολίτες, δια των εκπροσώπων τους, αλλά και αρκετοί από αυτούς αναφέρουν ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που υπαγορεύει η δημοκρατία, η ισοτιμία και η ανάγκη ανάπτυξης έτσι ώστε η Λαϊκή της Τετάρτης να πραγματοποιείται στο κέντρο της συνοικίας τους.

Απαντούν σε όσους έχουν αντιρρήσεις και εξηγούν γιατί το αίτημά τους είναι δίκαιο, νόμιμο και τεκμηριωμένο.
Καλούν κάθε πλευρά να κατανοήσει ότι ο Νέος Κόσμος έχει ανάγκη και διεκδικεί την ανάπτυξη και την προκοπή και δεκάδες πολίτες μιλούν στο μικρόφωνο του notospress.gr εξηγώντας τους δεκάδες λόγους που θέλουν τη Λαϊκή αγορά προκειμένου να βγει η συνοικία τους από την απομόνωση και την υστέρηση.

Μιλούν οι: Βαγγέλης Μητράκος, Χρήστος Μποτσώνης, Παναγιώτης Ζούμπουλας, Μαρία Αποστολοπούλου, Σταυρούλα Μητράκου, Μαρία Τομαρά, Καλλιόπη Μουχτερού, Μαρία Μέγγου, Κώστας Γεωργακόπουλος, Σπύρος Αγγελάκος, Δημήτρης Τσούσης, Λυγερή Κατσούλη, Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου, Αγγελική Δουράχαλη, Μάρθα Γκαμουλάκου, Γιάννης Πετρόπουλος και Γιάννης Μητράκος. Στη συγκέντρωση, ειδικά για το ρεπορτάζ, βρέθηκαν πάνω απο 30 δημότες της περιοχής ενώ το αίτημά τους το υπογράφουν 1.100 δημότες.