ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οργή των παραγωγών για τη περικοπή της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες – παραγωγούς οι οποίοι έχουν προβλήματα με τους δασικούς χάρτες ,αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς της ΛΑΕ, για μια ακόμη φορά κατέφυγε σε ημίμετρα.
Με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4572/2018 που δημοσιεύτηκε χθες παρατείνεται έως τις 15 Ιανουάριου 2019 η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες που η προθεσμία αυτή λήγει από τις 18 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2018. Η παράταση αυτή αφορά δασικούς χάρτες στις περιοχές: Τρίκαλα, Καβάλα (Δ. Νέστου), Δυτική Αττική (τμήμα) και Ανατολική Αττική (τμήμα), που αναρτήθηκαν το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2018.
Επίσης, για τους δασικούς χάρτες των περιοχών που η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έληξε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 η προθεσμία της μερικής κύρωσής τους παρατείνεται μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2018.
Η ΛΑΕ τονίζει ότι οι παρατάσεις αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα της καταβολής των επιδοτήσεων .
Η λύση που προτείνουμε είναι απλή : Να ανασταλεί και να παγώσει η μερική κύρωση των δασικών χαρτών και μέχρι την οριστική τους κύρωση να καταβάλλονται κανονικά οι επιδοτήσεις στους παραγωγούς .
Όλα τα άλλα δεν είναι λύσεις αλλά ημίμετρα και επικοινωνιακά κόλπα για να μειώσουν την οργή των παραγωγών.
Επιτέλους ας σοβαρευτεί η κυβέρνηση.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους αγρότες να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες:
1. Ενάντια στο παράνομο «κουτσούρεμα» της κοινοτικής επιδότησης που δικαιούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να απαιτήσουν τη καταβολή ολόκληρης της επιδότησης μέχρι την οριστική κύρωση των Δασικών Χαρτών , χωρίς φυσικά το κίνδυνο της επιστροφής ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
2. Ενάντια στις παράνομες κατασχέσεις της επιδότησης από την ΑΑΔΕ και τις Τράπεζες .
Εμείς ως Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσουμε την κατάθεση μηνυτήριων αναφορών προς τους Εισαγγελείς σε όλους τους νομούς της χώρας, γιατί δεν ανεχόμαστε τις παρανομίες της κυβέρνησης, των τροϊκανών και των τραπεζιτών».