ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, θα πραγματοποιήσει επιστημονικές δράσεις τον Νοέμβριο.

Παρέμβαση σε γονείς

Κρίνοντας αναγκαία την συμβουλευτική υποστήριξή μας προς τους γονείς και κατόπιν συνεργασίας με την Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης κ. , θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης, ενημερωτική ομιλία προς του γονείς των παιδιών με θέμα: «Τα καλά όρια πλάθουν ευτυχισμένα παιδιά» με ομιλήτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα

Βιωματική Ομάδα Γονέων

Η βιωματική ομάδα θετών γονέων, η οποία υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2017 με Ιανουάριο 2018, συνεχίζει τις εργασίες της, με ένα ακόμη follow up τεσσάρων (4) συναντήσεων. Η ομάδα θα συναντηθεί στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», τις ακόλουθες Τετάρτες 14, 21, 28 Νοεμβρίου & 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες: 5:00 – 8:00 το απόγευμα.
Συντονίστριες της ομάδας, θα είναι και πάλι, οι κες Παπαδοπούλου Ιωάννα- Ψυχολόγος και Γκουντούνα Ασπασία – Κοινωνική Λειτουργός.


Παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων Σελλασίας κ. Μουχτερού Σοφίας και Κοκκινόραχης κ. Φλώρου Σοφίας, θα υλοποιηθεί παρέμβαση στα νήπια των δύο νηπιαγωγείων, με τίτλο: «Τα δικαιώματα των παιδιών» στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος», την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 09:00 το πρωί.
Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί από την κ. Καργάκου Κατερίνα

Συμμετοχή σε Διημερίδα

Στα πλαίσια της Διημερίδας που διοργανώνει η Συστημική Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με τίτλο: «Οικο-γένεια στο παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον» οι κυρίες Παπαδοπούλου Ιωάννα και Γκουντούνα Ασπασία μαζί με τον εκπαιδευτή και Επιστημονικά Υπεύθυνο του ΚΕΕ ΟΚΑΝΑ κ. Γκότση Ηλία, θα συμμετέχουν ως εισηγητές με το βιωματικό εργαστήριο: «Παρουσίαση πιλοτικής παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης σε ομάδα θετών γονέων, στο πλαίσιο εφαρμογών δράσεων της ΚΣΔ», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24 & 25/11/2018.