ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας διεκδικούν στο ακέραιο ότι τους έχει αφαιρεθεί και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Λεωφορεία αναχωρούν από Σπάρτη για το συλλαλητήριο στις 20 Νοέμβρη στην Αθήνα (δωρεάν μεταφορά).
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2731306750. Κιν. 6944756696 ή στο γραφείο 10 -12 π.μ. καθημερινά
Επίσης πληροφορίες και βοήθεια για τις αιτήσεις σχετικά με τα αναδρομικά.

Μεγάλη επιτυχία είχε η συνάντηση του Σωματείου στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρο Λακωνίας, το Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018.
Πάνω από 100 άτομα, συνταξιούχοι, αλλά και άλλοι που βλέπουν ότι κινδυνεύουν και οι δικές τους συντάξεις, άκουσαν με μεγάλη προσοχή τον Παναγιώτη Σοφό, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ που περιέγραψε την κατάσταση στο θέμα των συντάξεων.

Έφερε το μήνυμα της Ομοσπονδίας αλλά και όλων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές που έχουν γίνει αλλά και σε αυτές που σχεδιάζουν με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς (18%) και την μείωση του αφορολόγητου. Περικοπή είναι και η αύξηση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, οι άλλες αυξήσεις, ΔΕΗ, κλπ.

Ο Παναγιώτης Σοφός μίλησε και για το έγκλημα που έχει γίνει και στις συντάξεις χηρείας που αφήνει πολλές χήρες και πολλούς χήρους χωρίς κανένα πόρο ζωής για πολλά χρόνια και ακόμη όταν παίρνουν την σύνταξη είναι κατά πολύ μειωμένη. Μίλησε επίσης για την ανάγκη για ότι ενέργεια γίνεται στο θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών (δώρα κλπ) να γίνεται μαζικά μέσα από τα σωματεία μας. Να δυναμώσει η οργάνωση του αγώνα μας, να δυναμώσουν τα σωματεία μας και το συντονισμό δράσης.

Μας κάλεσε όλους στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 20 Νοέμβρη στην Αθήνα (για νότια Ελλάδα) και στο πανελλαδικό στις 15 Δεκέμβρη. "Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι". "Ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο Νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί".
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και ερωτήσεις και απαντήσεις.

• Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
• Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
• Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει, και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
• Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.
• Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Αμεση απόδοση των Δώρων.
• Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.