ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Συνεχές είναι το σφυροκόπημα του Πέτρου Τατούλη απο Περιφερειακά κανάλια και εφημερίδες που σε καθημερινή βάση επιχειρούν να πλήξουν την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη. Κάποια ΜΜΕ προχωρούν και σε απόλυτες συγκρίσεις με τον Παναγιώτη Νίκα, υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όμως να κατορθώνουν πάντα να πετύχουν το ποθούμενο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και τα ΜΜΕ που έχουν ταχτεί στην κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που έτυχαν δίκαιης αντιμετώπισης από την Περιφέρεια, δεν έχουν τίποτα να πουν τόσο για την χλιαρή συμμετοχή μελών και στελεχών στις εκδηλώσεις για τον Παναγιώτη Νίκα όσο και για την απροθυμία στελεχών να στρατευθούν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ανά νομό. Αυτό σε αντιδιαστολή με την πλειοδοσία υποψηφίων που υπάρχει για τα εθνικά ψηφοδέλτια φανερώνει μάλλον κάποιο πρόβλημα στην επιλογή του προσώπου του Παναγιώτη Νίκα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κάθε Νομός θα ήθελε έναν δικό του νεοδημοκράτη υποψήφιο για την Περιφέρεια (Λυκουρέτζο, Πατριανάκου κ.λ.π.)

Άλλωστε είναι καταγεγραμμένη μια πρωτοφανής για τα πολιτικά χρονικά της Πελοποννήσου μεθόδευση από τη Ν.Δ. Πρώτα κατήγγειλε τον Πέτρο Τατούλη καλώντας τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της να μην τον στηρίξουν και μετά ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Νίκα. Πρωτοφανής είναι η μεθόδευση διότι ο Πέτρος Τατούλης στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, όταν μάλιστα τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και οι βουλευτές των Νομών καλούσαν τους Νεοδημοκράτες να τον στηρίξουν. Κοντά στον Πέτρο Τατούλη ήταν και η υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη, θυγατέρας του Περιφερειάρχη, στην Αρκαδία στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Η πολιτική στάση του Πέτρου Τατούλη έχει ολοφάνερα δημιουργήσει σύγχυση στα πολιτικά γραφεία των Νεοδημοκρατών ανά την Πελοπόννησο μιας και η κριτική που ασκεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν στρέφεται κατά του Αντώνη Σαμαρά αλλά αναφέρεται στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο κατά τον Πέτρο Τατούλη δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον πρόεδρο της Ν.Δ. τον οποίο και καλεί να αναθεωρήσει την λανθασμένη τακτική του. Θυμίζει μάλιστα τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στους όψιμους θεματοφύλακες της γαλάζιας παράταξης ότι «ο Νεοδημοκράτης στην Πελοπόννησο θέλει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του».

Η σύγχυση που δημιουργείται στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να αποκαλύψει και την έλλειψη ισχυρών κομματικών αρμών αφού κάθε βουλευτής και κάθε πολιτευτής του κόμματος εμπλέκεται ενεργά χωρίς προσήλωση στον τελικό στόχο και χωρίς συντονισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Βλάσης ο οποίος προκειμένου να συνεγείρει τους Αρκάδες νεοδημοκράτες κατά του Πέτρου Τατούλη ανέφερε ότι ο Περιφερειάρχης «κτυπά» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αλήθεια είναι ότι ο Πέτρος Τατούλης αναφέρεται πλέον στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας συστάσεις και διαπιστώνοντας εσφαλμένη τακτική. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Η παρέμβαση του βουλευτή Αρκαδίας ήταν αρκετή προκειμένου να αναδειχθεί μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που πλέον καθιστά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποχρεωμένο να παρέμβει.

Αναρτήθηκε στο facebook προηγούμενη ανάρτηση στενού συνεργάτη βουλευτή της Ν.Δ. όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της κόμματος. Ο συνεργάτης του βουλευτή λοιδορούσε κατά τρόπο απαράδεκτο όχι μόνον τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Μητσοτάκη (φωτογραφία). Σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρει «φωτιά» η Κυνουρία… και όχι μόνον.

Όλα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μπει σε μια τροχιά περιδίνησης που ενδέχεται να της στοιχίσει σε συνοχή και συσπείρωση. Η στρατηγική του κόμματος στην Πελοπόννησο έχει εσφαλμένα επιλογές εθνικής αναμέτρησης ενώ ο Πέτρος Τατούλης είναι μαχητής του Μοριά. Άλλωστε η μνήμη του παθήματος του Δημήτρη Δράκου θα έπρεπε να έχει διδάξει την Νέα Δημοκρατία πώς πρέπει να μάχεται στην συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Οι εκλογές του Πέτρου Τατούλη:
Εκλέγεται Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1990
Επανεκλέγεται το 1993, 1996, 2000, 2004 και 2007.
Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2006.
Το 2008 διεγράφη από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω της κριτικής που ασκούσε.
Το 2010 εκλέγεται Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ποσοστό 52,53%.
Το 2014 επανεκλέγεται Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ποσοστό που προσέγγισε το 60%.