ΣΠΑΡΤΗ. Στη Λακωνία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Παναγιώτη Νίκα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης προσήλθε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λακωνίας της Ν.Δ. στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας όπου είχε προηγηθεί ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος μετά από πρόσκληση της ΝΟΔΕ Λακωνίας σε μέλη αλλά και σε φίλους της παράταξης.

Η προσέλευση στελεχών και μελών δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, παρέστησαν περίπου 80 άτομα και κάποιοι το απέδωσαν στην επιλογή λάθος ώρας. Ωστόσο ο Παναγιώτης Νίκας κάλεσε σε συστράτευση τους νεοδημοκράτες της Λακωνίας για την μάχη της Περιφέρειας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε την υστέρηση της Σπάρτης και την απειλούμενη από τον δάκο καλλιέργεια της ελιάς ενώ αναγνώρισε τη σημασία που έχει το έργο του νέου Μουσείου της πόλης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, οι πρώην βουλευτές Φεβρωνία Πατριανάκου και Γιάννης Σταθόπουλος, ο Νεοκλής Κρητικός, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, οι πολιτευτές του κόμματος Λέκκα, Ζαχαράκη και Καλογεράκος, ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης Δημοσθένης Ματάλας, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Δημήτρης Αποστολάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάκης Καρράς και Γιάννης Τζεφεράκος και στελέχη του κομματικού πυρήνα της Ν.Δ.

Σε μια εκλογική περιφέρεια όπως η Λακωνία δεν πέρασε απαρατήρητη όχι μόνον η έλλειψη πλήθους αλλά και η απουσία: των δημάρχων Πέτρου Ανδρεάκου, Ηρακλή Τρειχίλη, του πρώην βουλευτή Γρηγόρη Αποστολάκου, των περιφερειακών συμβούλων Ηλία Κανελλάκη, Γιάννη Μπουκουβάλα και Ματούλας Μπελεγρή και του Κώστα Σκιαδά, συνεργάτη του Π. Νίκα σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τον κ. Νίκα υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ λακωνίας της ΝΔ κ Βασίλης Ορφανός.