ΣΠΑΡΤΗ. Περίπου 200 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για να παρουσιάσουν στους δημότες της Σπάρτης και των χωριών το πρόγραμμά τους και τον συνδυασμό τους.
Σε μια κομβική εποχή, ο Δήμος Σπάρτης, φαίνεται να μην έχει άλλα περιθώρια την ώρα μάλιστα που πόλεις όπως η Καλαμάτα και το Άργος «φεύγουν» μπροστά.
Τα πρόσωπα πάντα κάνουν τη διαφορά αλλά και τα προγράμματα είναι αναγκαία.

Σήμερα, τα πρόσωπα που φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν τον Δήμο Σπάρτης είναι έξι:
• Αλεξάκος Χρήστος
• Αποστολάκος Γρηγόρης
• Αργειτάκος Σταύρος
• Βαλιώτης Ευάγγελος
• Βουνάσης Αλέκος
• Κανελλοπούλου Αναστασία

Ήδη έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους η Αναστασία Κανελλοπούλου και ο Σταύρος Αργειτάκος και αναμένεται εντός των ημερών και η ανακοίνωση από τους άλλους.

Ο Σταύρος Αργειτάκος έρχεται και πάλι να διεκδικήσει τον Δήμο μετά την, απρόσμενη για τον ίδιο, ήττα το 2014. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για νέα πρόσωπα ενώ ήδη δημιουργεί ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία της οποίας, με την κάθοδό του, εντείνει τη διάσπαση, παρόλο που ο ίδιος δηλώνει ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η Τασία Κανελλοπούλου δεν είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί τον Δήμο Σπάρτης, αυτή τη φορά με ένα σχήμα πολυσυλλεκτικό. Ούτε αυτή έχει ανοίξει τα χαρτιά της για πρόσωπα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται να εκφράσει και τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την τραγική στασιμότητα στο Δήμο Σπάρτης.

Ο Χρήστος Αλεξάκος το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει την απόφασή του αφού ολοκληρωθεί η στοχευμένη διαβούλευση τόσο με πολιτικά όσο και με φρέσκα πρόσωπα. Ανταποκρίνεται στο προφίλ που αναζητά ο κεντροδεξιός χώρος, φύση και θέση, αλλά και στα νέα κριτήρια που προβάλει ο κομματικός χώρος από τον οποίο προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία, της οποίας ανέκαθεν υποστήριζε την ενότητα.

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης βλέπει την παράταξη που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει Δήμαρχος Σπάρτης να φυλλορροεί. Έχει συμφωνήσει συνεργασία και συνύπαρξη στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει ο Σύριζα στον Δήμο Σπάρτης χωρίς να είναι σίγουρη η στήριξη του από τους ΑΝΕΛ και με τους δεξιούς που τον στήριξαν να ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους για άλλους συνδυασμούς. Ευελπιστεί στον κατακερματισμό των κεντροδεξιών δυνάμεων για να εκμεταλλευτεί και πάλι την ευκαιρία.

Ο Γρηγόρης Αποστολάκος αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στον Νοέμβριο την κάθοδό του στον Δήμο Σπάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη γνωστοί εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι θα είναι στον συνδυασμό του ενώ φαίνεται ότι θα αναζητήσει στήριξη από κομματικά στελέχη της Ν.Δ. ανατρέποντας τα δεδομένα για τον Σταύρο Αργειτάκο και όχι μόνο.

Ο Αλέκος Βουνάσης σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι επικεφαλής, ίσος μεταξύ ίσων, στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Σήμερα ως ανεξάρτητος έχει διαφωνήσει με τις επιλογές του συντρόφου του Βαγγέλη Βαλιώτη. Ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή του.