Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Κατανοώ απόλυτα τους προβληματισμούς των αρθρογράφων αυτού του ιστότοπου που αγωνιούν για την έξοδο από την κρίση, η οποία έπληξε και πλήττει τον τόπο και διατυπώνουν πολλά ερωτήματα.

Οι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την ευαισθητοποίηση του ατόμου,της κοινωνίας και όλων των φορέων, με σκοπό τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Πριν από λίγες μέρες εμείς οι Έλληνες γιορτάσαμε τη σθεναρή αντίσταση του λαού μας ενάντια στον φασισμό,τον ολοκληρωτισμό και την υποτέλεια.

Η νέα αντίσταση του λαού θα βρει νόημα και περιεχόμενο όχι με συνθήματα του τύπου να κάνουμε τις διεθνείς αγορές να χορεύουν και άλλα τέτοια αστεία,αλλά η αποβολή του εσωτερικού εχθρού που δηλητηριάζει τη δημοκρατία.

Ο λαός μας μετά από πολλούς εθνικούς διχασμούς οφείλει να πετύχει τη νέα κοινωνική συμφιλίωση μέσα από τον σεβασμό του "άλλου", της τήρησης των νόμων, της διεκδίκησης του λαού για αναβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας παιδείας.

Μιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας για τις λαϊκές οικογένειες που να καλλιεργεί το πρότυπο του ενεργού δημοκρατικού πολίτη,να καλλιεργεί την κριτική σκέψη,να συνδέει την παιδεία με τις ανάγκες της εθνικής και τοπικής οικονομίας.

Αν ο λαός μας το είχε καταφέρει δεν θα μιλάγαμε σήμερα για εγκληματικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Δεν θα μιλάγαμε για ανεργία των νέων και δη των νέων επιστημόνων που τα πτυχία τους είναι κορνίζα.

Δεν θα μιλάγαμε για δημογραφικό πρόβλημα και για ξεχασμένη περιφέρεια.
Δεν θα μιλάγαμε για ανομία που οδηγεί στη βαρβαρότητα.
Με αυτές τις σκέψεις θέλω να κλείσω με την ευχή της λευτεριάς του λαού μας που θα οδηγήσει στην κοινωνική πρόοδο.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr