ΣΠΑΡΤΗ. Η Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον» εγκαινιάζει την περίοδο προβολών 2018-2019 με το κλασικό αριστούργημα του Βιτόριο ντε Σίκα «Ουμπέρτο Ντ.» [Α/Μ, Ιταλία, 1952, 89΄, την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, στις 8.30μμ].

Πρόκειται για την ιστορία ενός πρώην δημοσίου υπαλλήλου, του Ουμπέρτο Ντομένικο Φεράρι, στη μεταπολεμική Ιταλία, ο οποίος σε όλη του τη ζωή υπήρξε συνεπής και αξιοπρεπής, αλλά τώρα πια είναι πάμπτωχος, χωρίς οικογένεια, με μοναδική του παρέα το μικρό πανέξυπνο σκυλάκι του, τον Φλάικ. Λόγω χρεών η μόνη προοπτική που νιώθει πως έχει (δεδομένης και της ηλικίας του) είναι ο θάνατος –μα η θέληση για ζωή βρίσκει τρόπους να θριαμβεύσει και δείχνει την δύναμη που μπορεί να διαθέτει μια μόνο ψυχή.

Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα
Σενάριο: Σεζάρε Ζαβατίνι
Πρωταγωνιστούν: Κάρλο Μπατίστι, Μαρία Πία Κασίλιο, Λίνα Τζεννάρι, Ιλεάνα Σίμοβα, Έλενα Ρέα, Μέμμο Καροτενούτο.
Βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας (βραβεία Bodil -1955) και βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (βραβείο NYFCC -1955). Υποψήφια για Oscar καλύτερου σεναρίου (1957) και για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Κανών (1957).
Οι προβολές πραγματοποιούνται και φέτος στο φιλόξενο χώρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου), κάθε Πέμπτη, με ώρα έναρξης 8.30μμ.