Υλικά

  • 1 + 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας
  • 1φ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • 2 φλ. κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
  • 425 γρ. λευκά φασόλια κονσέρβας
  • ½ φλ. σπιτική σάλτσα τομάτας
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 2 φλ. κινόα, μαγειρεμένη
  • ½ φλ. πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • μια πρέζα πιπέρι


Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί στρώστε μια λαδόκολλα.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό, περίπου 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων. Στον ίδιο επεξεργαστή προσθέστε τα φασόλια και τη σάλτσα και χτυπήστε τα υλικά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κινόα, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώστε όλα τα υλικά. Πλάστε 17 μπιφτέκια και ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά.