ΣΠΑΡΤΗ. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Ψυχογιού «Περιδιαβάζοντας το Άγιο Όρος». Η έκθεση φωτογραφίας του κ. Γιώργου Ψυχογιού θα παραμείνει στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης έως 30/11/2018 και είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για μια φωτογραφική περιήγηση σε ιδιαίτερες και αθέατες στιγμές του μοναχικού βίου που έχει κρατήσει στον χρόνο ο ερασιτέχνης φωτογράφος.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις: www.nikiforos.edu.gr και www.facebook.com/dkbspartis.
H έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Σπαρτιάτη ομογενή κ. Χρήστου Καρκαμπάση. Χορηγός επικοινωνίας είναι το notospress.gr.

Γιώργος Ψυχογιός
Λάκωνας στην καταγωγή και γεννημένος στην Σπάρτη το 1963, οδοντίατρος στο επάγγελμα και θιασώτης της ερασιτεχνικής φωτογραφίας, ασχολείται με αυτή από τα νεανικά του χρόνια.
Έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις σε διάφορους χώρους, όπως μεταξύ αυτών η Πρώτη βουλή των Ελλήνων, καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς στον ΑγιοΝικόλαο, με αφιέρωση στο Γιάννη Ρίτσο, εικονικές προβολές όπως στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών στην Θεσσαλονίκη καθώς και συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές. Είναι ενεργό μέλος σε διαφόρους καλλιτεχνικούς ομίλους όπως «Ομιλος Οδοντιάτρων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Ελλάδος» και έργα του υπάρχουν σε χώρους όπως: Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και Μουσείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Φωτογραφικό του υλικό έχει οπτικοποιηθεί και επιμεληθεί από την Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου. Τέλος έργα του έχουν παρουσιασθεί στο Toronto του Καναδά όπου και ενίσχυσαν Ελληνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα.