ΛΑΚΩΝΙΑ. Aνάστατοι είναι οι κάτοικοι της Νότιας Λακωνίας από την μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή τους. Ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Γράμμουσας εκφράζουν και την απορία τους πως θα περάσουν οι ανεμογεννήτριες μέσα από χωριά και αγροτικούς δρόμους.

Ο Κ.Α. γράφει: «Είναι 3 φτερά και το κάθε φτερό υπολογίζουν να κάνει από 3 μέχρι 4 μέρες μέχρι την Καρύτσα… Αν έχει καλό καιρό μπορεί να ξεκινήσουν και αύριο. Αν βρέχει δεν δουλεύουν γιατί έχουν μέσα τα φτερά καλώδιο για αλεξικέραυνο. Όταν όμως δεν είναι τοποθετημένο και γειωμένο με το έδαφος τραβάει τους κεραυνούς και χωρίς γείωση σκάζουν στο κεφάλι σου. Γι’ αυτό όταν βρέχει σταματούν τα πάντα…»

Το κατά πόσο ωφελεί ή βλάπτει η λειτουργία φωτοβολταϊκών σε μια περιοχή θα το δείξει η λειτουργία τους και ο χρόνος. Ωστόσο, οι εταιρείες που κάνουν αυτές τις «φαραωνικές» μεταφορές καλό θα ήταν να ενημερώνουν από τον τύπο αλλά και στα χωριά τους πολίτες των περιοχών που είναι υποχρεωμένοι να υποστούν και την ταλαιπωρία αλλά ενδεχομένως και τους κινδύνους.

Ευχαριστούμε τους Κ. Α. και Π. Σ. για το φωτογραφικό υλικό