ΣΚΑΛΑ. Ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα, μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανασυντάσσει τις δυνάμεις του με σκοπό την προστασία του ποταμού από κάθε είδους τεχνητή και εξωγενή παρεμβολή στην ισορροπία του.

Αναφέρει: «Ο Ευρώτας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καθημερινή ζωή των κατοίκων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Οι υπηρεσίες του ποταμού στους κατοίκους που ζουν και εργάζονται στη Λακωνία είναι γνωστές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλείψουν, λόγω άγνοιας ή ηθελημένης εκμετάλλευσης του ποταμού.

Πάντες υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα του ποταμού θα πρέπει να σκεφτούν και τις επόμενες γενιές: αρκετές περιοχές του ποταμού προστατεύονται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, ως σημαντικά ενδιαιτήματα πουλιών και ενδημικών ψαριών, σπάνιων φυτών που δημιουργούν μια μοναδική βιοποικιλότητα. Ας μην σταθούμε κοντόφθαλμοι και ας επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, το καθήκον του απέναντι στις επόμενες γενιές, οι οποίες ελπίζουμε να μην βρουν «καμμένη γη».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Σύλλογος έχει αποφασίσει τη δραστηριοποίηση του σε ποικίλους τομείς, που θα γίνουν με τον καιρό γνωστοί, ένας από τους οποίους είναι και η ενημέρωση των πολιτών, κάθε ηλικίας. Ο Σύλλογος είναι διαθέσιμος, επίσης, σε οποιαδήποτε επαφή με πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στις δράσεις του ή να γνωστοποιήσουν ιδέες για την προστασία του ποταμού με ανοιχτή επικοινωνία στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6944807920 (διαθέσιμες ώρες 11:00-13:00 & 17:00-20:00) καθώς επίσης και στο e-mail sfpevrota@gmail.com.

Ενωμένοι στο παρόν μπορούμε να καθορίσουμε ένα υγιές μέλλον.»