ΣΠΑΡΤΗ. Η Γραμματεία της ΑΝΑΣΑ καλεί τους πολίτες την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 18:30 στην αίθουσα του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Νεολαίας (Δωριέων 13-15 πίσω από τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ), για συζήτηση που αφορά σε όλα, προκειμένου όλοι μαζί να συμμετέχουν στο σχεδιασμό της μάχης για μια νέα πορεία του Δήμου.
Στην σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρεται το εξής:

«Ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει
Η ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2019 θα πραγματοποιηθούν σε ένα νέο τοπίο, με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο τον Κλεισθένη Ι, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα πρωτόγνωρη δημοκρατική αυτοδιοικητική παράδοση.
Σε αυτή την νέα συγκυρία η ΑΝΑΣΑ θα πρέπει να καθορίσει την στρατηγική της, να χαράξει το δρόμο που θα περπατήσει το επόμενο διάστημα.
Η μικρή σε εκλογική δύναμη ΑΝΑΣΑ με τις ριζοσπαστικές ιδέες και θέσεις επέζησε, έδρασε τοποθετήθηκε σε μικρά κι μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο μας.
Η ΑΝΑΣΑ είναι πλέον πιο έμπειρη αυτοδιοικητικά και ποιο ώριμη πολιτικά μπορεί και πρέπει να προχωρήσει σε ένα νέο αυτοδιοικητικό εγχείρημα, από την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ με τον πολίτη πρωταγωνιστή και την εξάλειψη του δημαρχοκεντρικού διοικητικού μοντέλου και την ενίσχυση του τοπικού αυτόδιοικητικού συμμετοχικού ρόλου των τοπικών κοινωνιών.
Τώρα ήρθε η ώρα των πολιτών και αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτιστο καθήκον της ΑΝΑΣΑ για την νέα περίοδο. Είναι λοιπόν ανάγκη μέσα από ένα ειλικρινή ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο για όλους και για όλα και με όλα τα εργαλεία του κοινωνικού διαλόγου να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμα μας να χαράξουμε την στρατηγική μας.
Μετά από 4,5 χρόνια συνεχούς παρουσίας της ΑΝΑΣΑ στα κοινά της πόλης μας, συζητάμε για την πορεία της δημοτικής μας κίνησης προς τις δημοτικές εκλογές.
Σας περιμένουμε όλες και όλους».