ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 19-10-2018 στις 10:00 π.μ. επισκέφτηκε το 5ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης Πυροσβεστικό κλιμάκιο τεσσάρων πυροσβεστών πλαισιωμένο από δύο πυροσβεστικά οχήματα ½ και 1 τόνου αντίστοιχα, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή του Σχολείου, κ. Φώτη Πολίτη, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου σχετικά με την αποστολή και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με ένα ένστολο σώμα.

Η υπεύθυνη του κλιμακίου, Πυραγός κ. Αικατερίνη Σδράλη, μίλησε στα παιδιά με απλουστευμένο και εύληπτο τρόπο για την προστασία και την πρόληψη σε περιπτώσεις πλημμύρας, σεισμού, πυρκαγιάς, εγκλωβισμού, παγετού, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά μίλησαν για σχετικές εμπειρίες τους και έθεσαν ερωτήσεις, επιλύοντας τις απορίες τους. Μετά την ενημέρωση, οι πυροσβέστες επέδειξαν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό που τους προστατεύει αλλά ταυτόχρονα τους βοηθάει στην ολοκλήρωση του έργου τους.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης, ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Πολίτης, ευχαρίστησε το προσωπικό και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχιση του επίπονου έργου τους για προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.