Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία συγκροτείται 12μελής εξ ειδικών Επιτροπή σχετικά με το δικαίωμα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού στον τόπο διαμονής τους. Έτσι στο προσκήνιο φέρνει επίσημα η Κυβέρνηση το ζήτημα της ψήφου των εκτός Επικράτειας εκλογέων. Η Επιτροπή αυτή θα πρέπει εντός πέντε μηνών, να έχει εκδώσει πόρισμα για την ενεργοποίηση της υπάρχουσας σχετικής Συνταγματικής πρόβλεψης.

Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή την περίοδο αφού το 2019 αποτελεί κατεξοχήν εκλογική χρονιά. Στην Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι το έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά µε τον αριθμό των Ελλήνων Εκλογέων που κατοικούν στο εξωτερικό, τις θεσμικές, οικονομικές, τεχνικές και πολιτικές παραμέτρους που σχετίζονται µε το ζήτημα της ψήφου των και τις ενδεχόμενες διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, που προκρίνονται για κάθε κατηγορία.

Για να δούμε όμως πως θα αντιδράσει για το θέμα αυτό, (απαιτούνται 200 ψήφοι στην Βουλή), ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, δεδομένου ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δείχνουν να τρέφουν τελευταία μία ιδιαίτερη πολιτική εκτίμηση στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Θεωρούν πως είναι ο άνθρωπος που έβγαλε την Ελλάδα από την διεθνή καταφρόνια και την έφερε ξανά στο προσκήνιο και στην παγκόσμια αναγνώριση. Πως έβγαλε την Ελλάδα από τα Μνημόνια και με τους χειρισμούς του στο προσφυγικό, τους έκανε και πάλι περήφανους στο εξωτερικό. Βλέπουν, οι Έλληνες του εξωτερικού, τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν τα διεθνή ΜΜΕ και τον σεβασμό που του αποδίδουν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο και αντιλαμβάνονται ότι ο ηγέτης και Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ήλθε για να μείνει. Και να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Χώρα. Για τον λόγο αυτό του δείχνουν μία ιδιαίτερη πολιτική εκτίμηση, βάση της οποίας θα τον ψηφίσουν. Ανεξάρτητα, από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και συχνά κόντρα σε αυτές.

Αυτό θα είναι ένα αποφασιστικό χτύπημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μην ξεχνάμε γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη, και της Ακροδεξιάς πολιτικής του. Είναι δεδομένο πως από τώρα μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα δεχτεί πολλά τέτοια απανωτά χτυπήματα το κόμμα τις ΝΔ, το οποίο έπεσε έξω σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις του, όπως για την μακροημέρευση της Κυβέρνησης, τα Μνημόνια, το Μακεδονικό, τις συντάξεις κλπ. Αν σε αυτά προστεθούν τα θετικά μέτρα που προτίθεται ευθύς αμέσως να πάρει η Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα διαφθοράς που θα φθάσουν σύντομα στην πόρτα της Δικαιοσύνης, τότε είναι φανερό πως η Δεξιά- Ακροδεξιά πλατφόρμα του κυρίου Μητσοτάκη θα καταρρεύσει πιθανόν και πριν από τις εκλογές.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr