ΣΠΑΡΤΗ. Tηρουμένων των αναλογιών, ο ερασιτέχνης φωτογράφος Γιώργος Ψυχογιός "έφερε" το Άγιον Όρος έξω, στον κόσμο.

Μπορεί να είναι χιλιάδες οι φωτογραφίες που αφορούν το Όρος, ωστόσο η αποτύπωση από τον ίδιο φωτογραφό μέσα σε μια σειρά ετών αποτελεί μια ολοκληρωμένη ή έστω προσωπική άποψη για το Περιβόλι της Παναγιάς.
Λες όμως και ακούει την περιέργεια κάθε λαϊκού, λές και αφουγκράζεται την αναζήτηση κάθε πιστού, ο Γιώργος Ψυχογιός «παγώνει», με πολύ συναίσθημα, τον χρόνο σε ότι κατά την γνώμη του ξεχωρίζει, σημαίνει, αξίζει και τελικά φαίνεται να μας αφορά.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης φιλοξένησε την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Ψυχογιού «Περιδιαβάζοντας το Άγιο Όρος». Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30 στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης. Συντονιστής - παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Κουφός, εκπαιδευτικός - συγγραφέας. Μέγας Χορηγός ο ομογενής κ. Χρήστος Καρκαμπάσης, απο την Παλαιοπαναγιά, διακριθείς στις επιχειρήσεις εστίασης με πλούσιο κοινωνικό έργο, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών.

Η έκθεση φωτογραφίας του κ. Γιώργου Ψυχογιού θα παραμείνει στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης έως 30/11/2018 και θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Στο πλευρό του φωτογράφου "έξω" απο το Όρος, η σύζυγός του Δώρα και η θυγατέρα του Φαίη.

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και την μουσική παράσταση «Μελωδίες του Φωτός» με τους Ιωάννα Φόρτη και Μανόλη Ανδρουλιδάκη που μάγεψαν το κοινό στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις: www.nikiforos.edu.gr και www.facebook.com/dkbspartis.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το notospress.gr

Γιώργος Ψυχογιός
Λάκωνας στην καταγωγή και γεννημένος στην Σπάρτη το 1963, οδοντίατρος στο επάγγελμα και θιασώτης της ερασιτεχνικής φωτογραφίας, ασχολείται με αυτή από τα νεανικά του χρόνια. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις σε διάφορους χώρους, όπως μεταξύ αυτών η Πρώτη βουλή των Ελλήνων, καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς στον ΑγιοΝικόλαο, με αφιέρωση στο Γιάννη Ρίτσο, εικονικές προβολές όπως στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών στην Θεσσαλονίκη καθώς και συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές. Είναι ενεργό μέλος σε διαφόρους καλλιτεχνικούς ομίλους όπως ‘’Ομιλος Οδοντιάτρων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Ελλάδος‘’ και έργα του υπάρχουν σε χώρους όπως: Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και Μουσείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Φωτογραφικό του υλικό έχει οπτικοποιηθεί και επιμεληθεί από την Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου. Τέλος έργα του έχουν παρουσιασθεί στο Toronto του Καναδά όπου και ενίσχυσαν Ελληνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα.