ΣΠΑΡΤΗ. Η Επιτροπή των Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για τη λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην πλατεία «Σαϊνόπουλου» σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται στη θετική γνωμοδότηση που έδωσε ΚΑΙ η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Νέου Κόσμου - Ψυχικού και Λάκκας .

"Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, στη συνεδρίαση της 16 -10 -2018, ύστερα από πλατύ και γόνιμο διάλογο θέσεων κι επιχειρημάτων, αποδέχτηκε την τεκμηριωμένη εισήγηση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Β. Βαλιώτη αλλά και το σχετικό αίτημα των κατοίκων Νέου Κόσμου -Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης, για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες τους .

Η ΘΕΤΙΚΗ γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης , μετά από την ΟΜΟΦΩΝΗ (κατ’ αρχήν) θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, τη θετική γνωμοδότηση της Τροχαίας Σπάρτης και το ενημερωτικό σημείωμα για «Διερεύνηση μετακίνησης Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης» της Δ/νσης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του δήμου Σπάρτης, που προτείνει τη θεσμική συνέχιση της διαδικασίας για οριστική λήψη της απόφασης , ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ για μια οριστική θετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατόν .

Η απόφαση για μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες, σε συνδυασμό με άλλες αναγκαίες δράσεις στρατηγικού χαρακτήρα , ΜΠΟΡΕΙ να ανοίξει το δρόμο, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση και την ίση μεταχείριση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιφέρειας της Σπάρτης αλλά , κυρίως, για τη σημαντική , σύμμετρη και βιώσιμη ανάπτυξη μιας πόλης , η οποία , δυστυχώς, παραμένει ουραγός σε σχέση με τις άλλες πελοποννησιακές πρωτεύουσες .
Οι κάτοικοι των συνοικιών παραμένουν στις επάλξεις της διεκδίκησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς" .