ΣΠΑΡΤΗ. Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. παγκόσμια πόλη» 2018 ανήκει στην ιστορία. Σαφώς βελτιωμένο από το 2017 χαρακτηρίστηκε από την ποιότητα και την αυθεντικότητα των στιγμών. Η συμμετοχή του κόσμου μπορεί να μην η΄ταν αθρόα αλλά οι εκδηλώσεςι του αποτέλεσαν επιλογή εξ΄δυο για εκατοντάδες συμπολίτες που σκέπτονται που θα αφιερώσουν τον χρόνο τους.
Ο τόπος, ο χώρος, η εποχή, οι συμμετέχοντες, ο συνδυασμός, το αφήγημα, ήταν αυτά που προσέδωσαν στο Φεστιβάλ αξία και ξεχωριστό περιεχόμενο. Σε αυτό γίνεται μια καταγραφή που θα φανεί χρήσιμη στο παρόν και στο μέλλον.
Ευκαιρία έκφρασης και δημιουργίας.
Μέσα από δεκάδες συγχαρητήρια για το Φεστιβάλ, για τα οποία σας ευχαριστούμε θερμά, ξεχωρίσαμε ένα ιδιαίτερο και με αυτό ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2019.

Μας γράφει ο Γιάννης Κατσαρός από την Στουτγκάρδη της Γερμανίας, όταν παρακολούθησε από το notospress.gr τη συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο με τους Σπύρο Κουτσοβασίλη και Ειρήνη Χριστοφυλλάκη, αλλά και το αφιέρωμα στον Ποιητή Γιάννη Ρίτσο:

«Ρίτσος καί Ξαρχάκος στο Φεστιβάλ "Σπάρτη παγκόσμια πόλη" Θερμά συγχαρητήρια θαυμάσια εκδήλωση. Ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος ή ο Γιαννάκης όπως τον λένε οι Μονεμβασιωτες και ο μεγάλος Μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος πού μελοποιεί γνήσια πατριωτικά ελληνικά τραγούδια.
Η ορχήστρα είναι εξαιρετική και ή τραγουδίστρια καί ο τραγουδιστής είναι άρι στοι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ωραία βραδιά.»

Γιάννης Καταρός. Στουτγκάρδη. Γερμανία 8.10.2018

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2019