"Η Νέα Δημοκρατία δίνει ξεχωριστή σημασία στην περιφερειακή διοίκηση. Θα δώσει μεγάλη μάχη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές για να στηρίξει άξιους υποψηφίους με γνώμονα την εμπειρία, τις γνώσεις και την όρεξή τους για δουλειά. Θα είμαστε δίπλα στους καλύτερους".

Έτοιμος να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ, που συνθέτουν την ομάδα των υποψήφιων περιφερειαρχών, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου, είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Άρτα και Πρέβεζα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε καθαρά την οδό της "γαλάζιας" στήριξης στους έξι εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στην κάλπη. "Μιας και βρίσκομαι εδώ, στην Ήπειρο, μπορώ να πω ότι έχω εξαιρετική γνώμη για τον Αλέκο Καχριμάνη. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ επιτυχημένος περιφερειάρχης. Θα τον στηρίξουμε και πάλι. Όπως θα στηρίξουμε και όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα έξι πρόσωπα που θα κληθούν να ριχτούν στη μάχη της κάλπης να είναι οι:

  • Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία.
  • Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία.
  • Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.
  • Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο και
  • Γιώργος Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες "κλειδωμένες" πρέπει να θεωρούνται τρεις ακόμα υποψηφιότητες. Πρόκειται για:

  • Τον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του στην περιφέρεια Αττικής.
  • Τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Την πρώην ευρωβουλευτή, Ρόδη Κράτσα, η οποία θα διεκδικήσει την εκλογή της στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
  • Τον νυν αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

"Στις Περιφέρειες έχουμε πει, επειδή είναι εργαλεία, τα οποία υλοποιούν αναπτυξιακή πολιτική, ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη και θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε, με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες γίνεται. Θα ανακοινώσουμε εντός των επόμενων δέκα ημερών τις οριστικές μας επιλογές", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το βλέμμα των "γαλάζιων" να εστιάζει πλέον στα κλειδιά της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Από την Άρτα, πάντως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να στείλει το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματος, όταν εστίασε στο μέτωπο της ανακοίνωσης των υποψήφιων βουλευτών. "Όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές μας αυτοδικαίως είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, εκτός αν κάποιος, για δικούς του λόγους, δεν επιθυμεί να είναι. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι κρίνονται και όλοι έχουν το δικαίωμα να θέλουν να λένε και να διεκδικούν μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Και θα έλεγα ότι, όσο περισσότερο "ανταγωνισμό" έχουμε για τα ψηφοδέλτιά μας, τόσο καλύτερο είναι αυτό για το κόμμα. Υπό την προϋπόθεση ότι ο ανταγωνισμός αυτός είναι κόσμιος, ότι δεν υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη μέση και ότι δεν ξεπερνά τα όρια της καλώς εννοούμενης πολιτικής άμιλλας. Είμαστε αρκετά ενήμεροι για το τι γίνεται, για να μπορούμε να κρίνουμε και να αξιολογούμε και τις συμπεριφορές, από τώρα, μέχρι που να έρθει η ώρα να ανακοινώσουμε τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα στερήσω από κανέναν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να λέει "θέλω να είμαι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας". Αλλά, όταν κάποιος λέει ότι "είμαι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και έχω εξασφαλίσει το "οκ” του κόμματος", αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και μάλλον προσμετράται στα αρνητικά και όχι στα θετικά", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.