ΣΠΑΡΤΗ. Το 1ο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης που συνεδρίασε στις Καρυές την Δευτέρα 8/10/18 ήταν: «Εξέταση αιτήματος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λακωνίας για ανέγερση Ηρώου Εφέδρων Αξιωματικών». Εισηγητής ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σπυρίδων Μοιράγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Παράταξη του Βαγγέλη Βαλιώτη, αυτή τη φορά έριξε τις μάσκες και οι 4-5 δεξιοί της Παράταξης ψήφισαν υπέρ αλλά η πλειοψηφία των αριστερών ψήφισε κατά.
Μεγάλη η δυσαρέσκεια των δεξιών συνεργατών του Βαγγέλη Βαλιώτη που πλέον δεν βλέπουν να υπάρχουν λόγοι συμπόρευσης.
Ανοίγουν έτσι οι συζητήσεις για τη στάση που θα κρατήσουν στις επόμενες εκλογές.
Αν υπάρξει υποψήφιος δήμαρχος δεξιός ή έστω κεντρώος δεν πρόκειται να παραμείνουν στην Παράταξη Βαλιώτη μιας και σχεδόν ποτέ ο Δήμαρχος δεν ικανοποίησε προσδοκίες και αιτήματα τους που άπτονται της δεξιάς τους ιδεολογίας. Νικολακάκης, Ρήγας, Τσαγγαρούλης και τελικά και ο Αποστολάκος βλέπουν ασύμβατη τη σχέση τους με το «δόγμα» Βαλιώτη που ναρκοθετεί την πορεία τους στην αυτοδιοίκηση.
Αυτό δημιουργεί έναν εκνευρισμό στον Δήμαρχο Σπάρτης και προβληματισμό στους εναπομείναντες στενούς συνεργάτες του και απ’ ότι φαίνεται οδηγεί στην πλήρη απορρύθμιση και αποδυνάμωση της συγκεκριμένης Παράταξης.
Άλλωστε δεν είναι λίγοι και οι αριστεροί, πρώην συνεργάτες του Βαγγέλη Βαλιώτη, που δεν θέλουν πλέον ούτε να ακούν για κάθοδό τους ή συνεργασία με έναν Δήμαρχο που ενώ στηρίχθηκε σε εκατοντάδες, διαφορετικούς ιδεολογικά, συνεργάτες δεν κατόρθωσε να συνθέσει, να αξιολογήσει και να τους συνδυάσει μιας και δεν κατόρθωσε να τους ενώσει κάτω από μεγάλες ιδέες για την πόλη και σημαντικά έργα για τον τόπο.
Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που πυροδοτούνται οι φήμες για οριστική αποχώρηση του σημερινού Δημάρχου με τη λήξη της θητείας του.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr