ΣΠΑΡΤΗ. H Σπάρτη στις 30 Σεπτεμβρίου προς 1η Οκτωβρίου 2018 συγκλονίστηκε από την αυτοκτονία του γνωστού επιχειρηματία Ν. Χ. στον χώρο διαμονής κι εργασίας του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αυτόχειρας αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγετική του καραμπίνα στην καρδιά, αποκλείοντας μάλιστα από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου έγινε η κηδεία του 71χρονου επιχειρηματία και η ταφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πολοβίτσα Ξηροκαμπίου Δήμου Σπάρτης.
Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ο ένας εκ των δύο υιών του Ν.Χ., ο Γ.Χ. επιμελήθηκε τον τάφο και τοποθέτησε σε αυτόν τη φωτογραφία του πατέρα του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτή η τραγωδία καλούσε τον χρόνο να αναλάβει το έργο της επούλωσης, σήμερα το μεσημέρι, ο γιός του Ν.Χ. ο Γ.Χ. βρέθηκε απαγχωνισμένος στο σπίτι τους στην Πολοβίτσα.
Φαίνεται ότι η απώλεια του πατέρα αλλά και οι συνθήκες του θανάτου επηρέασαν καταλυτικά την ψυχολογία του 41χρονου γιού που έθεσε τέρμα στη ζωή του, αφήνοντας σύμφωνα με πληροφορίες και αυτός, όπως και ο πατέρας, ιδιόχειρο σημείωμα που προσπαθεί να εξηγήσει την τελευταία του πράξη.
Άνδρες της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ έσπευσαν στην οικία του αυτόχειρα, πατέρα 4 παιδιών, και η διαδικασία ακολουθεί την προβλεπόμενη οδό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η οικογένεια των δύο ανδρών βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία και με δεδομένο ότι στην οικογένεια υπάρχουν 5 παιδιά δεν επιτρέπεται η δημοσίευση λεπτομερειών και δεν βοηθά η αναγραφή ολόκληρων των ονομάτων.
Η κοινωνία καλείται να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στη διατήρηση της εγκράτειας και της ψυχραιμίας, αφού η διάδοση και μετάδοση λεπτομερειών δεν προσφέρει και δεν συνδράμει τίποτα.

Η Αστυνομικές αρχές ερευνούν τις υποθέσεις.