ΜΥΣΤΡΑΣ. Η θεομηνία του «Ζορμπά» έφερε πολλά νερά στο Ταύγετο. Όπου τα νερά έβρισκαν τον δρόμο τους κατέληγαν στους παραπόταμούς και από εκεί στον Ευρώτα. Όπου όμως, για διάφορους λόγους, δεν βρήκαν τον δρόμο τους, «έπνιξαν» τον τόπο.
Δείτε στις φωτογραφίες και στο video τι έγινε στο κέντρο του Μυστρά.
Τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ μόλις έχουν αποκαταστήσει μέρος της ζημιάς.
Το πρόβλημα φυσικά δεν ήταν τα φρεάτια που έφραξαν από φερτά υλικά αλλά τα φερτά υλικά που απ’ ότι φαίνεται ήταν υλικά από δόμηση, και μπάζωμα.

Η βροχή κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού. Αυτές με τη σειρά τους παρέσυραν υλικά που είτε αποκολλήθηκαν είτε δεν είχαν διασφαλιστεί. Αμέσως έφραξαν τα φρεάτια και τα αυλάκια με αποτέλεσμα το κέντρο του Μυστρά να μετατραπεί σε λίμνη. Η κλήση του εδάφους και η άμεση κινητοποίηση των συνεργείων απέτρεψε την πλημμύρα σπιτιών κι επιχειρήσεων. Τα φερτά υλικά έφταναν μέχρι την Πανηγυρίστρα. Ολόκληρα δίκτυα ξηλώθηκαν και έμειναν στον αέρα.

Οι παρεμβάσεις, με την κατασκευή του νέου ξενοδοχείου, ενδέχεται να άλλαξαν τον δρόμο του νερού. Αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί.
Υπάρχει άραγε δίκτυο ομβρίων υδάτων, όταν έχει γίνει μια τόσο μεγάλη παρέμβαση;
Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να εξηγήσει πως και γιατί μέσα σε λίγα λεπτά αποκαλύφθηκαν τα δίκτυα και η πλατεία έφραξε με υλικά;
Το πάθημα έγινε μάθημα;
Έχει διασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε ανάλογες καταστάσεις και απειλές;