Σάββατο 29 Σεπτεβρίου. Ώρα 11:00
Σπάρτη. Βροχή και μπόρα απο τις πρωινές ώρες δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Υπο δυνατή και άστατη βροχή το Σπάρταθλον εξελίσσεται με 17 τερματίσαντες η μία γυναίκα μέχρι αυτή την ώρα. Η τελετή λήξης θα γίνει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της πόλης το βράδυ..
Υπο δυνατή βροχή και η Λαϊκή Αγορά Σπάρτης.
Οι προμπομποί του Κυκλώνα «Ζορμπά» έχουν πνίξει με σύννεφα Ταύγετο και Πάρνωνα. Στην Πυροσβεστική Σπάρτης έχουν γίνει τουλάχιστον 8 κλήσεις για απάντληση υδάτων απο σπίτια και επιχειρήσεις. Κάποιες τέντες καταστημάτων σκίστηκαν. Κανένα σοβαρό πρόβλημα στον Δήμο Σπάρτης μέχρι αυτή την ώρα δηλώνει στο notospress.gr η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα. Στο κέντρο της πόλης τα νερά υπερβαίνουν τα κράσπεδα των πεζοδρομίων. Μικροί παραπόταμοι φούσκωσαν. Δύο κλήσεις δέχθηκαν οι εταιρείες οδικής βοήθειας για οχήματα, επαγγελματικά, που ακινητοποιήθηκαν από μηχανική βλάβη.
Αυτή τη ώρα η Σπάρτη βρίσκεται στο φρύδι… του κυκλώνα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η Σπάρτη θα δεχθεί πλήγμα από τις 15:00 κι έως τις 21:00 οπότε θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ νότιοι με ριπές που θα φθάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 20-23 βαθμούς κελσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε διάστημα 5 λεπτών σημειώνονται μπόρες και διαστήματα με καθαρό ουρανό, δείγμα ότι επισκέπτονται την Σπάρτη οι «ουρές» του κυκλώνα.

Δείτε live τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης

Δείτε εδώ την κίνηση του κυκλώνα «Ζορμπάς» γύρω από τη νότια Πελοπόννησο