Γράφει ο Γιώργος Αλατσάς*

Και ξαναρωτώ γιατί να ανταποκρίνονται οι αστυνομικοί στα τηλεφωνήματα μας για βοήθεια
όταν στο περιστατικό με την πρόσφατη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας από τον κύριο Ζακ Κωστόπουλο τα οκτώ παλικάρια της ομάδας Δίας βρέθηκαν από το πουθενά μπλεγμένα επειδή πήγαν να βοηθήσουν και μάλιστα διόρισαν δικηγόρο γνωστό το νομικό της Αθήνας ,δηλαδή ξοδεύοντας και από τον μισθό τους χρήματα επειδή πήγαν να κάνουν τι;
Πήγανε να υπερασπιστούν έναν Έλληνα πολίτη καθώς έλαβαν σήμα όπως είπε ο ιδιος ο αστυνομικος για Ένοπλη ληστεία. Το ότι είδαμε όλοι το ίδιο βίντεο αλλά ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα!!

Ας μην κοροϊδευόμαστε ,τι είδαμε λοιπόν;
Είδαμε έναν νεαρό άντρα παγιδευμένο μέσα στο κοσμηματοπωλείο να προσπαθεί να βγει από αυτό χτυπώντας με πυροσβεστήρα την πόρτα. Επειδή δεν άνοιγε πήγε να απεγκλωβιστεί από την βιτρίνα. Δύο άτομα , ο ένας εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης ,σπάνε τη βιτρίνα και προσπαθούν να εμποδίσουν τη διαφυγή του έως ότου έρθει η αστυνομία, η οποία έφτασε και το άτομο αυτό το οποίο ήταν σε κατάσταση αμόκ όπως είδαμε δεχόταν βοήθεια από το ΕΚΑΒ, σηκώνεται ξαφνικά λες και έπαθε αναλαμπή και άρχισε να τρέχει προς το πουθενά κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί στο χέρι από τα τζάμια της βιτρίνας που έσπασαν. Ένα τέτοιο άτομο δεν μπορεί να τραυματίσει τον οποιονδήποτε ακόμα και τον εαυτό του με τον γυαλι που κράταγε; Δεν έπρεπε να ακινητοποιηθεί για την παράνομη εισβολή του στο μαγαζί; Δεν έπρεπε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς αιμορραγούσε; Και όσο για το ότι ασκήθηκε βία κατά τη σύλληψη στην προσπάθεια να του φορέσουν χειροπέδες (ενώ εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν ημιθανής) έχω να πω το εξής:Τι κρίμα που δεν βρέθηκε κάποιος να μυρίσει τα νύχια του για να μας πει ότι το άτομο αυτό ξεψυχά. Και ενώ φαινόταν ήρεμος αν ξαφνικά πάλι του ερχόταν κάποια αναλαμπή και ξαφνικά ξανάσήκωνοταν όπως πριν το ξέραμε;
Λογικό δεν ήταν να ασκηθεί η με μέτρο πάντα αναγκαία βία που του ασκήθηκε έως ότου να του φορέσουν τις χειροπέδες; Γιατί αν η βίαήταν χωρίς μετρό πρώτος εγώ θα κατηγορούσα τους ένστολους αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όπως γίνανε.

Αν θέλουμε μία αστυνομία που θα έρχεται όποτε της καπνίσει στις κλήσεις μας και που θα παρακαλάει τους παράνομους μιλώντας τους στον πληθυντικό ,εάν θέλουν να παραδοθούν κι αν έχουν την καλοσύνη... έχει καλώς.
Αν θες να ακολουθήσεις και εσύ τις εντολές του αποτυχημένου κυρίου Τόσκα, πρώην αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ,όπου μας έλεγε οι πολίτες όταν αντιλαμβάνονται ληστή να κάνουν ότι κοιμούνται του λέω ότι είναι πολύ πίσω, και εγώ πιο μπροστά...Εγώ δίνω άλλη μία συμβουλή για να μην έχουμε τα ίδια σε ανάλογο περιστατικό. Προτείνω οι αστυνομικοί να κάνουν ότι δεν βλέπουν ,οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Κι όλα αυτά τα συζητάμε, ενώ ξεπουλάνε τη Μακεδονία μας και ετοιμάζονται να φτωχοποιήσουν με νέες περικοπές συντάξεων τον ελληνικό λαό από το 2019,επειδή κάποιος τράβηξε το περιστατικό με το βίντεο του(και καλώς) , αλλά ο καθένας το διαβάζει όπως θέλει ,και επειδή έτυχε ο ληστής να είναι ακτιβιστής κάποιας ομάδας ασήμαντης και για να δείξουν κάποιοι τον δήθεν ανθρωπισμό τους .Γιατί αν όλα αυτά δεν συνετρεχαν, το θέμα δεν θα είχε δημιουργηθεί καν.

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr