ΛΑΚΩΝΙΑ. Κλειστά και στη Λακωνία παρέμειναν σήμερα τα σχολεία για προληπτικούς λόγους.
Χαμηλές θερμοκρασίες και χειμερινό σκηνικό φαίνεται να έχει καταλάβει την Σπάρτη από το απόγευμα.
Μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής η Πυροσβεστική Σπάρτης, Γυθείου, Αρεόπολης, Μολάων δεν είχαν περιστατικό.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Νεαπόλεως Βοιών ο καιρός σήμερα είναι ήπιος. Το δρομολόγιο της Πορφυρούσας προς και από Κύθηρα έγινε κανονικά υπο δυνατή βροχή. Τα δρομολόγια για Ελαφόνησο έγιναν μόνο το μεσημέρι. Από τη νύκτα αναμένεται επιδείνωση του καιρού αφού όλα δείχνουν ότι ο κυκλώνας θα πλησιάσει πολύ και αύριο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 τη νύκτα αναμένονται ακραία φαινόμενα. Φυσικά κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θα γίνουν τα δρομολόγια Κυθήρων και Ελαφονήσου.

Αύριο Σάββατο σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Νότια κυρίως Πελοπόννησο, και τους ισχυρούς νότιους ανέμους τοπικά και βόρειους.

Πολλές εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί στη Λακωνία ενώ η τελετή λήξης του Σπάρταθλον που ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα από την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σπάρτης αύριο το βράδυ.

Στη Σπάρτη αύριο βροχή από το πρωί έως και τη νύκτα με 6 μποφόρ Α και μέγιστη θερμοκρασία στους 22
Αύριο στη Νεάπολη θα έχουμε καταιγίδες και μάλιστα αύριο οι άνεμοι θα φθάσουν και τα 8 μποφόρ ΝΑ.
Βροχές και καταιγίδες αύριο στο Γύθειο και στην Αρεόπολη με 8 μποφόρ ΝΑ.
Στους Μολάους αύριο βροχερός καιρός και 5-6 μποφόρ ΒΑ.
Στη Σκάλα αύριο βροχή και καταιγίδα και 7 μποφόρ ΒΑ.
Στο Γεράκι βροχή και προς το βράδυ καταιγίδα με 6 μποφόρ ΒΑ.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.