Σε μια μαγική και συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τίμησε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, του μεγαλύτερου παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού, με τον πιο συγκινητικό τρόπο.

Η αύρα του σπουδαίου Παύλου Γιαννακόπουλου «πλημμύρισε» το ΟΑΚΑ και η «πράσινη» οικογένεια, σύσσωμη και αδιαίρετη ήταν εκεί, αποτίνοντας έναν ξεχωριστό φόρο τιμής.

«Ράγισαν» και οι πέτρες μάλιστα τη στιγμή που το λάβαρο για τον Παύλο Γιαννακόπουλο ανέβηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ και εκείνος πέρασε στο Πάνθεον της «πράσινης» αιωνιότητας.

Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Παύλος Γιαννακόπουλος παρακολούθησε από κάπου εκεί ψηλά όλα τα τμήματα του συλλόγου να βρίσκονται μαζί στην Καλογρέζα, προκειμένου να τον τιμήσουν για όλα όσα χάρισε ανιδιοτελώς και πρόσφερε απλόχερα στην «πράσινη» οικογένεια, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό.

Η αγάπη του κόσμου, αλλά και τα «κατακλυσμένα» από συναισθήματα λόγια καρδιάς που ακούστηκαν για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αποτέλεσαν άλλωστε ένα ελάχιστο μόνο δείγμα αναγνώρισης της αδιατίμητης προσφοράς του και της εκτίμησης για το πρόσωπό του.

Το σπουδαιότερο λάβαρο από όλα όσα έχει ο Παναθηναϊκός, αυτό του Παύλου Γιαννακόπουλου, ανέβηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Ο Θανάσης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως και οι ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά, μαζί με τους χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού παρακολούθησαν συγκινημένοι τις σκηνές, ενώ άπαντες τραγούδησαν συνθήματα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και το αγαπημένο του «Τριφύλλι».

«Φίλοι μου αγαπημένοι. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο για την παρουσία σας. Θελω να ευχαριστήσω τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και όλες τις ομάδες που ήρθαν από το εξωτερικό για να τιμήσουν τον αδελφό μου», ανέφερε συγκινημένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Τους αγαπώ και τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Κάθε Παναθηναϊκός πρέπει να είναι περήφανος που ακολουθεί την Παναθηναϊκή ιδέα. Ένα μεγάλο μπράβο στα παλικάρια εκεί πάνω»

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κόσμο του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος έστω και μετά θάνατον μπορεί άποψε να δει έναν ενωμένο κι αδιαίρετο Παναθηναϊκό.
«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις τρεις ομάδες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση αλλά και σε κάθε έναν ξεχωριστά από εσάς που ήρθατε για να τιμήσετε τον πατέρα μου. Είμαι βέβαιος ότι βλέποντας από ψηλά να είναι η ομάδα μπάσκετ, όλος ο Ερασιτέχνης και το ποδοσφαιρικό τμήμα, μπορεί να δει, έστω και μετά θάνατον, έναν ενωμένο κι αδιαίρετο Παναθηναϊκό. Σας ευχαριστώ για όλα», ανέφερε.

Aξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 100 ημέρες η δημοτική παράταξη του κ. Αργειτάκου έφερε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης προκειμένου τόσο ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος όσο και ο αδελφός του Θανάσης να τιμηθούν με την επωνομασία του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ της Σπάρτης σε «Γήπεδο Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου». Επίσης στην πρόταση γίνεται λόγος για καθιέρωση Τουρνουά Μπάσκετ στην Σπάρτη στην μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Σπάρτης, αν και θα έπρεπε να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά στην οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν ανταποκρίνεται, δεν αντιδρά καν.
Είναι γνωστό δε ότι η συμβολή της οικογένειας Γιαννακόπουλου, διαχρονικά, αλλά και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην υπόθεση της ΑΕ Σπάρτη – και όχι μόνον – είναι η σφραγίδα για τα αισθήματα που τρέφει η οικογένεια για την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σελλασία και τη Σπάρτη.

Στην περίπτωση λοιπόν του Δήμου κι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από την υιοθέτηση της πρότασης Αργειτάκου η τιμή θα ήταν αμοιβαία και η αναγνώριση επίσης σε αμφότερους, Δήμο και Οικογένεια. Με λίγα λόγια ο Παύλος Γιαννακόπουλος ξεπερνά κατά πολύ σε ανάστημα την σημερινή Δημοτική Αρχή που αποδεικνύεται αχάριστη, μίζερη, ανάξια και τελικά ανίκανη να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή σε έναν μεγάλο Σπαρτιάτη.