Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο κυρίως στην Ανατολική και τη Νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 Μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενίσουν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6 -7 και στο Αιγαίο 5-6 Μποφόρ και για το Σαββάτο 29 Σεπτεμβρίου 2018 τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ανατολική και νότια νησιωτική χώρα , και τη σταδιακή επικράτηση Νοτίων Ανέμων, οι οποίοι στο Νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 Μποφόρ.

H Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστές για προληπτικούς λόγους, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.