ΣΠΑΡΤΗ. Σε μεγάλη δοκιμασία θα υποβληθούν άπαντές οι συμμετέχοντες στο Σπάρταθλον 2018, δεδομένου του πλήγματος από το φαινόμενο «Ξενοφών».

Το Σπάρταθλον ξεκινά το ξημέρωμα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη Αθηνών. Οι δρομείς αναμένεται να τερματίσουν στη Σπάρτη από το ξημέρωμα του Σαββάτου οι πρώτοι και έως το απόγευμα οι έσχατοι.

Δυστυχώς η πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. δείχνει ότι βροχή και καταιγίδα θα αντιμετωπίσουν τόσο οι δρομείς όσο και οι συνοδοί, οι σταθμοί του Σπάρταθλον αλλά και οι πολίτες.

Ακόμα και η «ανοικτή πόλη» την Παρασκευή το βράδυ απειλείται από βροχή όπως φυσικά και οι εκδηλώσεις του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Αρναούτογλου καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής, ωστόσο όσο οι ώρες περνούν φαίνεται ότι η νότια Πελοπόννησος θα κτυπηθεί από τον «Ξενοφώντα» όχι μόνο με βροχή αλλά και με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους 5-6 μποφόρ. Ότι χειρότερο για τους δρομείς που κατευθύνονται από Β.Δ. προς Ν.Α.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τον Δήμο Σπάρτης για εναλλακτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Εικάζεται ότι αν επαληθευτεί η πρόγνωση, για ασταμάτητη καταιγίδα στη Σπάρτη το Σάββατο, τότε οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από το βράδυ της Πέμπτης έως το βράδυ της Κυριακή στη Σπάρτη θα βρέχει, το Σάββατο δε θα έχει καταιγίδα και 6 μποφόρ ανέμους.