ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το ακούσαμε και αυτό. Περιφερειακός σύμβουλος και μάλιστα νέας γενιάς, πίεζε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να δώσει μαύρο χρήμα σε ιδιοκτήτη καναλιού.
Αυτό κατήγγειλε ο Πέτρος Τατούλης στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς, συγκεκριμένο σύμβουλο, τον Περικλή Μαντά.

Σύμφωνα με την καταγγελία την περίοδο που ο Περικλής Μαντάς ήταν στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη και μάλιστα αντιπεριφερειάρχης, πίεζε τον Περιφερειάρχη να δώσει μαύρο χρήμα σε τηλεοπτικό κανάλι. Η καταγγελία Τατούλη ήταν σαφής και δημόσια.

Η Λακωνία δεν έχει κανάλι. Οι άλλοι Νομοί διαθέτουν όλοι, αλλά είναι γνωστό ότι κανάλια με επιρροή και μάλιστα σε στενή σχέση με υψηλά πολιτικά πρόσωπα «ευδοκιμούν» μόνον στην Μεσσηνία.

Η αποκάλυψη του Περιφερειάρχη έρχεται να φανερώσει όχι μόνο τους σκοτεινούς διαδρόμους αλλά και τα κίνητρα κάποιων εκ των πολιτικών στην Περιφέρεια αλλά και στη γείτονα «χώρα», οι οποίοι περνώντας μέσα από την Αυτοδιοίκηση θέλουν να αναρριχηθούν στην πολιτική σκηνή.

Αυτή είναι και η διαφορά Τατούλη με το μέτωπο που φαίνεται να εκπροσωπεί ο Περικλής Μαντάς.
Ο Πέτρος Τατούλης εγκατέλειψε νωρίς το πολιτικό σύστημα που δίχασε, πλήγωσε και εν πολλοίς κατέστρεψε την Ελλάδα και επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να υπηρετήσει, όπως ισχυρίζεται, τους πολίτες αλλά και το όραμά του για την Πελοπόννησο. Συνεπώς δε έχει κανέναν ενδοιασμό να αποπέμψει νεόκοπους πολιτικούς δυσδιάκριτης καριέρας.

Ο Περικλής Μαντάς και οι πέριξ αυτού, εκκινούν από την Μεσσηνία και την Πελοπόννησο προκειμένου να αναδειχθούν αρχικά στην τοπική και στη συνέχεια κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό θα ήταν θεμιτό (για κάποιους και ζητούμενο) μόνον όταν την καταγγελία για μαύρο χρήμα θα είχε κάνει ο ίδιος ο κ. Μαντάς. Θα είχε αποδείξει δηλαδή ότι, αντλώντας δύναμη από το λαό, βαδίζει στον δύσκολο αλλά καθαρό δρόμο της πολιτικής ανέλιξης και όχι στον δρόμο των εξυπηρετήσεων καναλιών που επιβιώνουν ή αναπτύσσονται κυρίως με μαύρο πολιτικό χρήμα.

Τώρα, μετά την αποκάλυψη Τατούλη, είναι υποχρεωμένος, έως ότου η υπόθεση αποσαφηνιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη, να πείσει τον πολίτη της Μεσσηνίας και κατ΄ επέκταση της Πελοποννήσου, αλλά και την πλειοψηφία των ιδιοκτητών ΜΜΕ, ότι δεν είναι ο «διάολος» της Αυτοδιοίκησης.

Με λίγα λόγια ο Περικλής Μαντάς, νέος και για κάποιους Καλαματιανούς υποσχόμενος, μπήκε σε ένα σκληρό brad effer με τον Πέτρο Τατούλη, έχοντας ήδη έναν καρπό τσακισμένο.

Ο λόγος περί μαύρου χρήματος, που πλέον έρχεται να χαρακτηρίσει τον φθινοπωρινό πολιτικό λόγο στην Πελοπόννησο, είναι υπόθεση του Περικλέους, βεβαίως - βεβαίως, και θα πρέπει πολιτικά και όχι μόνον δικαστικά να τον διαχειριστεί. Είτε δηλαδή να καταστρέψει το γρηγορότερο τα επιχειρήματα του αντιπάλου του είτε τελικά να υποστεί το κόστος μιας τέτοιας εμπλοκής, πράγμα σύνηθες σε όσους αποδεικνύονται κομιστές… και όχι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.