ΣΠΑΡΤΗ. Όσο οι μέρες περνούν και πλησιάζει το 2019 τόσο «ζεσταίνουν τις μηχανές» τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Σπάρτης.

Αν δεχθούμε ότι η σημερινή Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, θα παραμείνει στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη και δεν θα κατέλθη στον Δήμο Σπάρτης τότε τον Δήμο φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν:
Ο σημερινός Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης ή ο αντιδήμαρχός του Δημήτρης Αποστολάκος.
Ο Σταύρος Αργειτάκος, που το ξεκαθάρισε και στην Ν.Δ. όταν εκλήθη για να αποσυρθεί.
Ο Χρήστος Αλεξάκος που παρακολουθεί, σκεπτικός και ψύχραιμος.
Η Παράταξη του Σύριζα.
Η Παράταξη του ΚΚΕ με νέο πρόσωπο επικεφαλής.
Η Χρυσή Αυγή που σχεδιάζει την κάθοδο με «καθαρόαιμο» ψηφοδέλτιο.

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ζυμώσεις γίνονται επίσης για την κάθοδο στον Δήμο της Τασίας Κανελλοπούλου με ανεξάρτητο συνδυασμό. Διαδόσεις επίσης αφορούν στον τέως Νομάρχη Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκο με δεξιόστροφο δημοτικό συνδυασμό.

Από όλους τους παραπάνω κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει τελική απόφαση για κάθοδό του, πλην του κ Αργειτάκου και του ΚΚΕ. Μάλιστα ο κ. Γρηγόρης Αποστολάκος δεν έχει πει λέξη για το θέμα. Ο σημερινός Δήμαρχος Β. Βαλιώτης αν κι έχει πει ότι η Παράταξή του θα είναι παρούσα δεν έχει διευκρινίσει αν επικεφαλής θα είναι αυτός ή ο Δημήτρης Αποστολάκος. Αν δηλαδή θα έχουμε μια μετατόπιση προς τα δεξιά της Παράταξης με απώλειες βέβαια που θα εισπράξει ίσως το ΚΚΕ αλλά και εισροές από τα δεξιά.
Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο τι θα πράξουν οι Χρ. Αλεξάκος και Τασία Κανελλοπούλου.
Πάντως στα κομματικά επιτελεία τόσο της ΝΔ όσο και του Συριζα υπάρχει αναβρασμός.
Νεότερα προσεχώς.