Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Σχετικά με την ληστεία στο κοσμηματοπωλείο πρόσφατα όπου ο ληστής εγκλωβίστηκε μέσα στην προσπάθειά του να διαφύγει έσπασε τη βιτρίνα του μαγαζιού αιμορραγούσε και τελικά απεβίωσε, επειδή κυκλοφορεί σχετικό βίντεο που δείχνει τον ιδιοκτήτη και έναν άλλον κύριο να τον κλωτσούν έτσι ώστε να μην διαφύγει ώσπου να ρθει η αστυνομία ,έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων στο διαδίκτυο όπου λίγο πολύ κατηγορούν τα θύματα και υπερασπίζονται το θύτη.

Δυσάρεστο γεγονός ότι ο ληστής απεβίωσε, δυσάρεστο το γεγονός ότι ήταν τοξικομανής, δυσάρεστο γεγονός ότι είχε ανώναλο σεξουαλικό προσανατολισμό καθώς ήταν <<ακτιβιστής>> της σχετικής κοινότητας των λοατκι.Πιο δυσάρεστο όμως είναι το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος ένιωσε τον τρόμο στο ίδιο του το μαγαζί, με την εισβολή ενός κακοποιού ο οποίος αποδείχθηκε και τοξικομανής και ποιος ξέρει πόσες αρρώστιες θα είχε και στην προσπάθειά του να τον ακινητοποίησει κλωτσώντας τον βρίσκει και τον μπελά του με ποινική δίωξη γιαι τον θανάσιμο τραυματισμό του ληστή. Σαν να μη φτάνει αυτό έγινε και πορεία υπέρ του ληστή στην Αθήνα!

Και ερωτώ :τι πρέπει δηλαδή να κάνει ο Έλληνας φορολογούμενος Πολίτης σε ανάλογη περίπτωση; να ανοίξει διάπλατα την πόρτα του, να τον κεράσει και ένα καφέ και να του πει περάστε; Πού οδεύουμε σαν χώρα που έχουμε λύσει τα χέρια των κακοποιών και δέσει τα χέρια της αστυνομίας;

Θα σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα ή θα συνεχίσουμε την κατρακύλα; Θα γυρίσει ο τροχός ή όχι; Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα ότι έχει χαθεί η κοινή λογική με συνέπεια άτομα να υπερασπίζονται τον ληστή και όχι το θύμα.

Κλείνοντας να πούμε εδώ οτι έχει τεράστιες ευθύνες και η κρατική μηχανή το σχολείο και όλοι οι φορείς του Κράτους όπου δεν επιβάλλουν στους τοξικομανείς την θεραπεία τους, τους αφήνουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους και το κέντρο γκέτο ώστε να προβαίνουν σε έκνομες πράξεις και να γίνεται η δικιά τους ζωή αβίωτη και η δικιά μας ζωή επικίνδυνη. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αθωώνει τον ληστή και δεν ενοχοποιεί το θύμα της ληστείας…

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr