Το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα που έχει γίνει στην Ελλάδα, σε συνθήκες ανοικτού δρόμου πραγματοποιεί ο δρομέας και Γενικός Χειρουργός της Ε΄ Χειρουργικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Στέργιος Αράπογλου, διανύοντας την ηπειρωτική χώρα απ' άκρη σ' άκρη!

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στο Ορμένιο του Νομού Έβρου στις 10 Σεπτεμβρίου και ο τερματισμός αναμένεται να γίνει στο Ακρωτήριο Ταίναρον στη Λακωνίας στις 3 Οκτωβρίου, επιχειρώντας να καλύψει δρομικά την ηπειρωτική Ελλάδα από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της σε 23 μέρες διανύοντας συνολικά απόσταση 1.400 χιλιομέτρων!

Στόχος του Στέργιου Αράπογλου αποτελεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και να περάσει ένα μήνυμα για υγιή αθλητισμό χωρίς αναβολικά. Παράλληλα ο Θεσσαλονικιός χειρουργός φιλοδοξεί να υλοποιήσει το μέγιστο δρομικό εγχείρημα που οραματίστηκε ο Έλληνας «Δάσκαλος» των Υπεραποστάσεων, Τάκης Σκουλής, πριν από 23 χρόνια. «Τα πόδια μου υλοποιούν το όνειρο του μεγάλου δασκάλου, Τάκη Σκουλή», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Στέργιος Αράπογλου.

Σημείο αναφοράς της διαδρομής αποτέλεσε η παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ όπου πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής του Δρ. Στέργιου Αράπογλου, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, την Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης, τη Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο ιατρός και υπερμαραθωνοδρόμο για το δρομικό του εγχείρημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τα μηνύματα ενάντια στα αναβολικά και τα τροχαία.