ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Aπ’ ότι φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία «κλειδώνει» ο σημερινός Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νίκας θέτει κάποια προαπαιτούμενα, όπως η μη υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη, κόρης του Π. Τατούλη σε ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αρκαδία.
Τα προαπαιτούμενα φανερώνουν αμφιβολία και ταλάντευση. Όμως σε μια μάχη απέναντι σε ένα αξιόμαχο και εν ενεργεία Περιφερειάρχη δεν προχωράς με όρους και συνθήκες εσωστρέφειας και κομματικής πειθαρχίας. Χρειάζεται όραμα, δυναμική και παράσταση για να πείσει ο Παναγιώτης Νίκας τον πολίτη της Σπάρτης, της Νεάπολης, της Σκάλας και του Γερακίου. Γιατί Πελοπόννησος δεν είναι μόνον η Καλαμάτα…
Κάνει πολύ καλά που θέλει να φυλάξει τα νώτα του, κάτι περισσότερο θα ξέρει, αλλά χάνει πολύτιμο πολιτικό χρόνο, ίσως και χώρο.
Έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Ν.Δ. οι επιτελείς του Παναγιώτη Νίκα ή όποιου τελικά είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Ν.Δ. έχουν παρά πολύ δουλειά να κάνουν και μέσα αλλά κι έξω από τα χαρακώματα… Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να εμφανιστούν με στυγνό και αποστειρωμένο κομματικό λόγο…
Ο λόγος και η πρόταση που πρέπει να αντιτάξει οποιοσδήποτε έχει άλλη πρόταση για την Περιφέρεια στον Πέτρο Τατούλη θα πρέπει να είναι εξαιρετικά εμπνευσμένα και απόλυτα ρεαλιστικά. Πράγμα δύσκολο.
Άλλωστε ποτέ δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ο Πέτρος Τατούλης ότι έχει έρθει η ώρα της Περιφερειακής διακυβέρνησης, ειδικά για μία Περιφέρεια με δυνάμεις, παραγωγή, πλούτο και ταυτότητα όπως είναι η Πελοπόννησος.
Τα πράγματα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετές ημέρες ακόμα για να δούμε… που θα κάτσει η μπίλια στη Ν.Δ.
Θυμίζουμε πάντως ότι στην Αυτοδιοίκηση ο κομματισμός δεν βρίσκει εύκολα βηματισμό.