Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Λαζαρέτο στην Μονεμβασιά, η παρουσίαση του νέου παραμυθιού της νηπιαγωγού- συγγραφέως Ζωής Παπαδάκη, με τίτλο «O Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Για την συγγραφέα και το παραμύθι μίλησαν η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Μολάων, Παναγιώτα Αλειφέρη, η εκδότρια και συγγραφέας, Κάκια Ξύδη, και ο Αντιδήμαρχος Μονεμβάσιας, Γιώργος Βουνελάκης.
Στη συνέχεια η συγγραφέας πραγματοποίησε διαδραστική αφήγηση για τους μικρούς αναγνώστες που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση. Στο τέλος υπέγραψε βιβλία, τα οποία έσπευσαν να αγοράσουν οι γονείς και τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παραμύθι περιέχει δώρο ένθετο το παραμύθι ο «Βοσκός και το γεράκι» που έγραψαν τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων, υπέρ του οποίου διατίθενται και τα κέρδη της συγγραφέως από τις πωλήσεις.

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, ο πρωτοπρεσβύτερος Μονεμβασίας πατέρας Κωνσταντίνος Κρυπωτός, ο δημοτικός σύμβουλος Μονεμβασίας, Σταύρος Χρηστάκος, και ο καθηγητής, συγγραφέας και πρώην Δήμαρχος, Νεκτάριος Μαστορόπουλος.

πηγή: pakialakonias.gr